Patrik Kittel en Isabell Werth nieuwe ruiters voor Helgstrand's GP-paarden: "Triest om afscheid te nemen"

Patrik Kittel en Isabell Werth nieuwe ruiters voor Helgstrand's GP-paarden: "Triest om afscheid te nemen"

Queenparks Wendy en Jovian staan ​​een opwindend sportjaar te wachten, aangezien beide topdressuurpaarden een nieuwe ruiter in het zadel zullen hebben. Helgstrand Dressage, in samenwerking met Wendy's eigenaar Bolette Wandt van Château de Fontaine, is een partnerschap aangegaan met de wereldberoemde Duitse dressuurruiter Isabell Werth en Madeleine Winter-Schulze voor het getalenteerde gouden medaille-merrie Queenparks Wendy. Daarnaast is er een partnerschap gevormd met de Zweedse topruiter Patrik Kittel voor de fantastische fokhengst en Grand Prix-paard Jovian.


Beide paarden bevinden zich op het hoogtepunt van hun carrière, dus het is logisch dat ze optimale omstandigheden moeten hebben om hun sportieve potentieel te ontwikkelen terwijl Andreas Helgstrand in 2024 uit competitie is.

"Zowel Wendy als Jovian zijn twee absoluut fantastische paarden, en het is natuurlijk een beetje triest om afscheid van ze te nemen. Maar ik ben vooral blij en trots dat we overeenkomsten hebben gesloten met twee van 's werelds absolute beste dressuurruiters, waardoor beide paarden hun waarde kunnen laten zien en hun reis naar de sterren kunnen voortzetten," zegt Andreas Helgstrand.

Queenparks Wendy

Isabell Werth behoort ongetwijfeld tot 's werelds beste dressuurruiters. Haar prestaties omvatten twaalf medailles op de Olympische Spelen, waarmee ze recordhouder is voor het meeste aantal Olympische medailles gewonnen door een ruiter. Daarnaast heeft ze negen medailles behaald op de Wereldkampioenschappen, naast andere prestaties.

"Ik ben zeer trots en dankbaar dit uitstekende paard als nieuwe aanwinst in mijn stal te verwelkomen. Ik wil speciale dank betuigen aan Madeleine Winter-Schulze, Bolette Wandt en Andreas Helgstrand voor het faciliteren van dit partnerschap," zegt Isabell Werth.

Eigenaar van Wendy, Bolette Wandt, is zeer verheugd dat Isabell Werth met Wendy blijft werken en haar grote potentieel realiseert.

"Wendy en Isabell zijn de perfecte match. Ze zijn beide echte powergirls. Wendy heeft een echte 'hier kom ik'-uitstraling, talent en kracht - het complete pakket dat nodig is om de top te bereiken. Bovendien is ze nog een jong paard, en ik twijfel er niet aan dat er in de toekomst nog veel meer zal komen. Wendy is in zeer goede handen bij Isabell," zegt Bolette Wandt.

Jovian

"Ik bewonder Jovian. Hij is een absoluut fantastisch paard, en ik voel me vereerd de kans te krijgen om hem te rijden. Ik ben al fan van hem sinds Andreas hem kocht. Hij heeft kwaliteiten die de wereld overstijgen - als hij draaft, is het alsof hij op wolken draaft. Ik zal er alles aan doen om hem recht te doen en hoop dat we een goede en vruchtbare samenwerking ontwikkelen," zegt Patrik Kittel.

Patrik Kittel is een van 's werelds meest succesvolle dressuurruiters, met meer overwinningen dan de meeste gedurende zijn carrière. Hij heeft deelgenomen aan alles, van Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen tot de Olympische Spelen drie keer.



Bron: Persbericht