Norm voor deelname Lichte Tour NK kampioenschap omhoog

Norm voor deelname Lichte Tour NK kampioenschap omhoog

Van 25 tot en met 28 mei worden in Ermelo meerdere Nederlandse- en KNHS -kampioenschappen dressuur verreden. Ook het KNHS-kampioenschap Lichte Tour staat op het programma. Vanwege de enorme belangstelling om van start te gaan in deze titelstrijd, hebben wij moeten besluiten de norm voor deelname naar boven te verhogen. Combinaties moeten nu twee maal een score van minimaal 70% behaald hebben om van start te kunnen gaan in het kampioenschap Lichte Tour.

In het oorspronkelijke vraagprogramma was de norm voor deelname gesteld op twee maal een behaalde score van minimaal 68%. De organisatie heeft het recht de normering aan te passen, indien het aantal deelnemers het aantal startplaatsen overstijgt. Gezien de enorme belangstelling heeft de organisatie moeten besluiten van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het programma laat het helaas niet toe om meer combinaties te accepteren.

De score van minimaal twee maal 70% moet behaald zijn in de periode van 1 oktober 2022 tot en met 15 mei 2023. Het Lichte Tour kampioenschap wordt verreden op 26 en 27 mei.

Deelnemers die wel al hebben ingeschreven, maar niet voldoen aan de nieuwe norm, worden geïnformeerd. De inschrijving voor de dressuurkampioenschapen sluit op 15 mei.  

bron: KNHS.nl