NK Dressuur Gelderland van 23 tot en met 26 mei toch in Ermelo

NK Dressuur Gelderland van 23 tot en met 26 mei toch in Ermelo

Het Nederlands Kampioenschap Dressuur Gelderland zal dit jaar in het weekend van 23 tot en met 26 mei op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo worden verreden. Het NK is voor de Senioren, de deelnemers in de U-25, de Young Riders, Junioren, Children en Para-dressuur is een belangrijk observatiemoment voor de internationale kampioenschappen die later in seizoen op de wedstrijdkalender staan.

De organisatie van het NK Dressuur Gelderland is in handen van V2 Facility. In overleg met de KNHS is gekozen om al vroeg in het ‘groene’ seizoen het Nederlands Kampioenschap in de verschillende klassen te verrijden, zodat de deelnemers zich optimaal kunnen voorbereiden op de internationale kampioenschappen die in juli en augustus verreden worden. Het Europees Kampioenschap dressuur voor de senioren in het Kralingse Bos in Rotterdam is er één van.

Het NK Dressuur Gelderland zal ook gastheer zijn voor de ponycombinaties, die een observatiewedstrijd zullen verrijden onder leiding van de nieuwe bondscoach Imke Schellekens-Bartels. Verder staan naast de kampioenschappen de populaire Team Challenge, de elegante aansprekende Friesen Paarden pas de deux en de selectie voor het WK Jonge Dressuurpaarden op het uitgebreide programma.

Kijk voor meer informatie op www.NK-dressuur.nl