Nip Tuck (19), Carl Hester's Grand Prix-paard, overleden

Nip Tuck (19), Carl Hester's Grand Prix-paard, overleden

"Het is al een week geleden en ik blijf maar uit het raam kijken naar de paddocks die mijn huis omringen, maar Barney is er niet", klinkt het begin van het bericht over het overlijden van Barney - beter bekend als Nip Tuck. Eigenaresse Jane de la Mare maakte het nieuws bekend via haar sociale media. De ruin genoot van zijn pensioen bij haar na een glansrijke carrière onder dressuurruiter Carl Hester.

"Op maandag 25 september is onze geliefde Nip Tuck (Barney) op 19-jarige leeftijd ingeslapen na een kort, plotseling ziekbed. Carl en ik zijn er kapot van." klinkt het geëmotioneerd. 

"Op dit moment is het moeilijk om terug te denken aan de goede tijden en avonturen die we met z'n drieën hebben beleefd, maar om eerlijk te zijn kunnen zilveren medailles, rode rozetten en trofeeën niet de trouwe, vertrouwende en liefdevolle vriend vervangen die Barney was - hoewel hij me soms de stuipen op het lijf joeg! Hij hield van Carl en zou alles voor hem doen, zelfs als het niet makkelijk of eng was, waardoor wij nog meer van hem gingen houden."

Ons medeleven gaat uit naar de eigenaar, ruiter, team en iedereen die Nip Tuck in hun hart hadden gesloten.