Nederlandse team vierde in Hagen's Nations Cup

Nederlandse team vierde in Hagen's Nations Cup
De Duitse Young Riders domineerden de Nations Cup tijdens de Jeugdtour in Hagen. De thuisruiters hielden zo de thuiszege voor zich met drie scores boven de zeventig procent.

Het Duitse team rekende voornamelijk op Semmieke Rothenberger en Hannah Erbe.  Rothenberger reeds met Geisha (v. Gribaldi) naar een totaalscore van 74,474%, meteen goed voor de individuele overwinning. Erbe volgde op de tweede plaats met Carlos (v. Carabas) onder het zadel. De combinatie verzamelde een totaal van 73,158%. Anna-Christina Abbelen en First Lady 212 zorgden met 70,395% voor het te schrappen resultaat.

Groot-Brittannië volgde op de tweede plaats. Sterkhouder van het team was Charlotte Fry met Dark Legend (v. Zucchero). Samen met de KWPN-ruin reed ze naar 72,895%.  Het tweede meetellende resultaat werd genoteerd door Rebecca Jane Edwards met Headmore Delegate (v. Dimaggio).

Het Deense team volgde op de derde plaats terwijl het Nederlandse team de vierde plaats innam.

Voor het Nederlandse team was Julia Groenhart met First Barrichello (v. Florencio) goed voor het beste resultaat. Het duo kreeg in totaal een score van precies zeventig procent en eindigde daarmee individueel op de zesde plaats. Het resultaat van Lisanne Zoutendijk en  Kostendrukkers Ringo Star was het tweede resultaat dat voor Nederland werd meegeteld. Mercedes Verwey en Show Boy (v. Show Star) kwam uit op een totaal van 67,325%, een fractie lager als Lisanne Zoutendijk haar score van 67,412%.