Nederlandse jeugd sterk van start op CDI Lier

Nederlandse jeugd sterk van start op CDI Lier

“In Lier winnen is wel echt gaaf”, een smile van oor tot oor bij Esmee Boers verraad naar wie de overwinning ging bij de Junioren. De zesde editie van CDI Lier is vandaag voortvarend van start gegaan. Zowel de rubrieken van de Children, Pony’s, Junioren, Young Riders en U25 kenden een sterk deelnemersveld, waar de jeugd prachtige scores wist te behalen.

De Children mochten het Azelhof officieel openen. Vier jonge ruiters gaven het beste van zichzelf maar slechts eentje kan de beste zijn. De overwinning kwam meteen in Nederlandse handen en was voor Sophie Evers op Beaumonde (v. United) met 72,732%. Lal Mira Gürgen werd met Lowland (v. Bordeaux) tweede gevolgd door Greta Louise Wagner en Furst Deluxe (v. Fuerstenball OLD) op drie. De Belgische Evelyne Dieltjens werd op Bonaire van de Mottelhoeve (v. Landadel) vierde.

Pony's

Bij de CDI Pony's was Liezel Everars de beste amazone. Op FS Capelli de Niro (v. FS Champion de Luxe) zorgde Everars voor de eerste Belgische overwinning. Samen reden ze naar 74,048%. De tweede plaats was voor Maddy Dijkshoorn met Boogie de L'Aube (v. Don't Worry) en ook het brons ging naar Nederland en was voor Bridget Lock met Nespresso (v. FS Numero Uno).

Juniors

Bij de juniors won de Nederlandse Esmee Boers met 70,101% op Kiki G (v. Vivaldi). Mette Dahl werd op Cashmir (v. Sandro Hit) tweede en bleef voor op de Nederlandse Lara Van Nek die met Jappaloup (v. All at Once) derde werd. Jessica Nesselaar plaatste zich met Wendie (v. Kennedy) nog op zes.

Bekijk hier alle resultaten