Nederlandse jeugd schittert in Deauville

Nederlandse jeugd schittert in Deauville

Deze week staat de internationale dressuursport centraal in het Franse Deauville. Terwijl Tommie Visser met Genesis Begijnhoeve (Jazz), na een zevende plaats met 68,23%, de Nederlandse eer hoog hield in de CDI3* Grand Prix, schitterde de Nederlandse jeugd met eindzeges in hen leeftijdsklasses.

Kebi Raaijmakers reed deze ochtend al naar de eerste en tweede plaats bij de junioren. De jonge amazone reed met Lucky Luke (Desperados) naar de winst met 66,717%. Ze volgde zichzelf op met een fractie verschil in het zadel van Kevita (Negro) (66,667%).

Zowel bij de Young Riders als bij U25 combinaties kwamen telkens maar twee ruiters aan de start. In de rubriek voor Young Riders reed Anouk Neefs met Guess naar de winst met 65,196%. Het paar werd opgevolgd door de Belgische amazone, Clara Mourlon Beernaert en Furst Dior (Fürstenball).

In de U25 rubriek verzekerde Daphne Van Peperstraten een Belgische zege met Greenpoint's Cupido (Johnson TN). Ella Lostria volgde op de rug van de sBs-merrie, Crymlyn (Alabastro).

Uitslag Junioren

Uitslag Young Riders

Uitslag U25