Nederlandse dressuur jeugd neemt sterke start op EK Hartpury

Nederlandse dressuur jeugd neemt sterke start op EK Hartpury

Vandaag is het Europees kampioenschap dressuur voor Junioren en Young Riders van start gegaan. Bij de Junioren staan de Nederlandse jeugdruiters voorlopig tweede in de teamranking. De Nederlandse Young Riders staan momenteel vierde.

Bij de junioren nemen de Duitsers momenteel de leiding. Duitsland's Rose Otaley en de 11-jarige Veneno (Vitalis) staan daarbij momenteel op kop van het individueel klassement. Monique Peutz-Vegter staat met haar team voorlopig tweede na het optreden van Lara van Nek en Rowena Weggelaar.

Van Nek loodste haar 12-jarige Vivaldi-dochter, Fariska naar een score van 69,697%. Landgenote Rowena Weggelaar doet het iets beter en reed met haar eigen 14-jarige Don Quichot (United) naar 71,364%.

Nederlandse Young Riders voorlopig vierde

Bij de Young Riders kwamen momenteel reeds Jo-Anne Koch en Brandy Bos aan de start op het EK. Jo-Anne Koch reed met de 14-jarige dochter van Westpoint, Darabel naar 68,941%. Brandy Bos ziet met Florett W (Jazz) een totaal van 70,823% achter haar naam staan. Ook bij de Young Riders is het Duitsland dat de leiding neemt. Individueel staat Jana Schrödter met Der Erbe Old (Dimaggio) met 75,206% op kop van het tussentijdse klassement.

Uitslag Junioren