Na goud bij de Young Riders is Marten Luiten nu ook Nederlands Kampioen in de U25-reeks

Na goud bij de Young Riders is Marten Luiten nu ook Nederlands Kampioen in de U25-reeks

Op het NK in Ermelo hebben de U25-ruiters intussen ook de tweede en finale ronde van hun kampioenschap gereden. Daar heeft Marten Luiten echt iets ongelooflijk gepresteerd. Eerder vandaag won hij het Nederlands Kampioenschap dressuur voor Young Riders al, nu wint hij ook goud bij de U25-ruiters.   

In deze reeks kon Marten rekenen op Fynona (v. Ampère). De KWPN merrie heeft nog geen tonnen ervaring op dit niveau, maar toch konden ze tijdens hun eerste proef gisteren al een hoge score van 74,231% neerzetten. Daar kwam vandaag, in de Finale Kür, een nog hogere score van 77,620% bij, en zo was er geen twijfel meer mogelijk: Marten Luiten kroont zich tot Nederlands Kampioen dressuur, niet alleen bij de Young Riders maar ook bij de U25-ruiters. Een historische prestatie die we niet snel zullen vergeten! 

Jessica Poelman werd met Chocolate Cookie R.D.P. (v. Glock's Johnson TN) reserve-kampioene. Op de eerste dag eindigde ze al op de tweede plaats en dat deed ze vandaag opnieuw. In de afsluitende kür scoorde ze 76,825% en zo mocht zij het zilver mee naar huis nemen. Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) wonnen de bronzen medaille. Met haar andere paard (Gerda Nova de la Fazenda) eindigde ze ook nog op de vijfde plaats in de kür. 



Klik hier voor alle uitslagen.