Micky Schelstraete wint KNHS-Felix Juristen Cup Aerdenhout

Micky Schelstraete wint KNHS-Felix Juristen Cup Aerdenhout

De vijfde competitiewedstrijd van de KNHS-Felix Juristen Cup is gewonnen door Micky Schelstraete en de ervaren Elin´s Noncisador. In Aerdenhout was de combinatie de enige die de 70% grens wist te doorbreken. Evi van Rooij en Lilli van den Hoogen mochten zich als tweede en derde opstellen.

Met haar overwinning verstevigt Schelstraete haar koppositie in de competitie voor ZII- dressuur ponycombinaties. Voor Micky was het een weekend vol ponysport want zondag reed ze weer de springring binnen met een andere pony. Micky vertelt enthousiast over haar dressuurproef in Aerdenhout.

“De proef ging echt fijn, ik denk dat het mijn hoogste score tot nu toe is. De draf was veel beter en ik kon het gewoon de hele proef door beter volhouden om Sco goed te laten lopen.  Ik train veel bij Marlies van Baalen en de kadertrainingen krijgen we van Monique Peutz, dat gaat echt heel fijn, ze helpen allebei eigenlijk op de zelfde manier met de dingen die ik echt moeilijk vind zoals de keertwendelingen. Het is ook fijn de Sco al zoveel ervaring heeft, daar krijg ik echt meer gevoel van en leer er beter door rijden.” Micky hoopt dit jaar mee te kunnen doen aan het EK dressuur voor pony´s; “Het lijkt me echt heel mooi om naar het EK te mogen, daar droom ik van”, vertelt de 12-jarige amazone.