Mascha van Es KNHS Indoorkampioen klasse M

Mascha van Es KNHS Indoorkampioen klasse M

Op de Hippiade vorig jaar september reed Mascha van Es haar merrie Hapadoeska PB naar de titel in de klasse L2. Vandaag voegde ze daar de indoortitel in het M1 aan toe met een score van 71,33 procent.





De amazone uit Zuid Limburg was daarmee 0,11 procent beter dan nummer 2 Lars op ’t Hoog met Handretti. “De druk was hoog”, vertelt Mascha refererend aan de L2 titel. “Die druk leg ik mezelf ook wel op. Normaal ben ik nooit nerveus, maar toen ik aan het losrijden was dacht ik ‘als dat maar goed gaat’. Het was niet mijn beste proef, maar het was goed genoeg voor titel. Hupadoeska PB heeft me vandaag super geholpen.”

Van Es kocht haar merrie Hupadoeska PB als veulen en zet in 2018 de successen van het afgelopen jaar door. Naast de titel in het L2 bereikten ze de halve finale van de Pavo Cup en was de nu zesjarige Hupadoeska PB kampioen van de Centrale keuring. “We gaan nu naar het M2 en dat wil ik goed bevestigd hebben voordat we eventueel naar het Z gaan.”

Esmee Gijtenbeek reed de zesjarige Hot Chocolate naar de derde plaats. Het podium van de klasse M reed alle boven de 70 procent.



Uitslag KNHS Indoorkampioenschap, klasse M1 paarden
1. Mascha van Es, Hupadoeska PB (v.Dancer), RV Personality, Heerlen, 71,33%
2. Lars op 't Hoog, Handretti (v.Andretti), PPH Horstdravers, Haghorst, 71,22%
3. Esmee van Gijtenbeek, Hot Chocolate (v.Apache), RZN, Hoevelaken, 70,11%