Marten Luiten start met winst in U25 Freestyle Grand Prix Jumping Amsterdam

Marten Luiten start met winst in U25 Freestyle Grand Prix Jumping Amsterdam

Het startschot voor opnieuw een dag vol paardensport werd gegeven! Marten Luiten mocht de eerste prijsceremonie in gang trappen nadat hij deze ochtend met Fynona (v. Ampere) de U25 Freestyle Grand Prix won. Thalia Rockx werd derde op Verdi de la Fazenda (v. Florett As). 

Nadat het duo woensdag al de reguliere Grand Prix won, pakken ze nu ook de overwinning in de Grand Prix Freestyle. Met maar liefst 78,558% stonden ze bovenaan het klassement te prijken. De Deense amazone Thea Bech greep opnieuw net naast de winst. Voor haar Kür op Dionisos (v. Spielberg) kreeg Bech 77,125% toegewezen, wat goed bleek voor de tweede plaats. Voor Jessica Poelman en Chocolate Cookie RDP (v. Johnson TN) was er geen tweede brons, maar was het Thalia Rockx die de derde plek voor haar rekening mocht nemen met Verdi de la Fazenda (v. Florett As). Poelman eindigde op vier met 75,050% terwijl Rockx 76,617% van de jury kreeg. 

Zoe Kuintjes mocht opnieuw de top vijf besluiten met een knappe 74,200% voor haar kür in het zadel van Cupido (v. Rhodium).

Volledige uitslag