Marlies van Baalen wint CDI4* Kür op Muziek in Lier

Marlies van Baalen wint CDI4* Kür op Muziek in Lier

Marlies van Baalen (Brakel) won zondagmiddag met Ben Johnson de Kür op Muziek in het Belgische Lier. De amazone van TeamNL hield haar collega Adelinde Cornelissen (Nijkerk) net achter zich. Met de voorheen door Stefanie de Frel gereden Chardonnay eindigde Diederik van Silfhout (Lunteren) als vijfde in de Grand Prix Special met een percentage van 71.383.


Marlies van Baalen, lid van het B-kader, boekte met Ben Johnson (v.Johnson) een mooie overwinningen in de viersterrenwedstrijd in Lier. De juryleden waardeerden haar Kür op Muziek met een percentage van 78.155. In de Grand Prix behaalden ze een mooie score van 72.304 procent. Daarmee eindigden ze op een vijfde plaats.

Adelinde Cornelissen maakte met de hengst Aqiedo (v.Undigo) een sterke rentree in de internationale sport. Na de derde plaats in de Grand Prix (73 procent) eindigde Cornelissen met de 15-jarige KWPN-hengst op de tweede plaats achter Van Baalen. In de finaleproef behaalde de Olympische amazone uit Nijkerk een percentage van 77.560.

In de Grand Prix Special was Diederik van Silfhout de beste Nederlander met Chardonnay (v.Westpoint). Achter een volledig Brits podium eindigde Van Silfthout op de vijfde plaats, na een tiende plaats in de Grand Prix. De percentages waren respectievelijk 71.383 en 70.239.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Kür op Muziek

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix Special

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grand Prix

Bron: KNHS

Foto: DigiShots