Marlies van Baalen: "We zaten echt goed in het ritme..."

Marlies van Baalen: "We zaten echt goed in het ritme..."

Marlies van Baalen (Brakel) won in haar succesvolle loopbaan al vele titels bij de pony’s, bij de jeugd, meerdere indoortitels met verschillende paarden en ze nam deel aan meerdere internationale kampioenschappen. Nog nooit eerder won ze de seniorentitel, tot dit weekend. “Dit is mijn eerste titel outdoor bij de senioren”, begint kampioene Marlies van Baalen. “Habibi DVB heeft de laatste maanden een enorme opmars gemaakt in de wedstrijden."

"We zaten echt goed in het ritme. Hij groeit in de wedstrijden. Het is zo’n fijn paard met een geweldig karakter. Ik ben mega blij. Ik heb zelf ook alles gegeven. Hij heeft de innerlijke rust en de kwaliteiten om in een imponerend stadion te presteren. Daar ben ik heel dankbaar voor. Er zijn niet heel veel paarden zo compleet als Habibi DVB. Ik ga dit even laten bezinken. Dit is een eerste observatie voor EK. Mijn andere paard Go Legend heeft het hier op het NK ook heel goed gedaan. Ik hoop dat ik de landenwedstrijden van Rotterdam en Aken mag rijden en dan wellicht het EK in september.”

In de verte lonken de Spelen van Parijs. “Je kunt wel een lange termijn planning maken, maar ik wil nu van dit moment genieten en dat ga ik ook doen. Vorig weekend brak ik mijn teen toen ik een deken op Habibi legde. Toen had ik even twee dagen rust en dat heeft er misschien wel voor gezorgd dat ik hier fris aan de start kwam. De pijnstillers heb ik nu wat afgebouwd, maar die had ik wel nodig bij het aantrekken van mijn rijlaarzen. Ik loop nog wel niet zo hard, maar het rijden ging goed.”


bron: KNHS.nl