Marjan van der Jagt overduidelijk sterk op KNHS Indoor kampioenschappen

Marjan van der Jagt overduidelijk sterk op KNHS Indoor kampioenschappen

Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat ook in het teken van de dressuur.

M1 Kampioenschap
De eerste kampioen die dit weekend gehuldigd werd is Marjan van der Jagt. De ervaren amazone reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% en bleef daarmee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respectievelijk 70.778% en 69.889% scoorden.

“Ik moest als eerste starten, daar zijn de meeste ruiters niet blij mee, maar in dit geval was dat niet zo verkeerd. Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig. Hij is zes jaar en nog niet zo heel veel mee geweest en hij vond het best indrukwekkend, toen hij de baan in kwam sloeg hij ook ietsje dicht. Hij kan echt nog veel beter, maar we hebben redelijk op safe de proef door kunnen rijden. Volgende week loopt hij de eerste selectie van het WK voor jonge dressuurpaarden, we gaan gewoon meedoen en zien wel. Voor zijn ervaring is dat heel goed. Hij moet dan wel een ZII proef lopen, een stuk zwaarder maar ik denk dat hij er redelijk klaar voor is. Verder gaat hij voorlopig even niet mee en trainen we thuis rustig verder.”

Amazone Marjan van der Jagt is samen met haar partner Cor Jager ook de fokker van troef Irish Coffee. De vos werd gefokt uit dezelfde lijn als Marjan’s Grand Prix paard Radetzky.

Uitslag Horka prijs klasse M1
Goud Marjan van der Jagt (Beilen) - Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour), 70,944%
Zilver Cynthia Eggenkamp (Eemnes) - Iwardo A F (v. Dorado), 70,778%
Brons Dirk- Jan v.d. Water (Beesd) - Fidelio (v. Furst Romancier), 69,889%