Marina Mattsson is de beste in Lier, Ilse van Cranenbroek eindigt in top vijf

Marina Mattsson is de beste in Lier, Ilse van Cranenbroek eindigt in top vijf
De eerste dag van de CDI Lier werd afgesloten met de CDI3* lichte tour. In de Prix St Georges kwamen maar liefst 29 starters in de ring en werd het best wel laat. Omstreeks 22u30 kwam deze 'Prijs Fam. Siegward en S. Tesch' op zijn einde.

Het was de Zweedse Marina Mattsson die ook de laatste proef van dag één uit handen van de Belgen wist te houden. Met de vosse ruin Quartermain (v. Quarterback) kwam ze al vroeg in de proef aan de leiding met een totale score van 72.053%. Deze leiderspositie wisten ze uiteindelijk te behouden.

De Belgische amazone Jorinde Verwimp, die vorig weekend in Gent nog goed presteerde, bracht Arie Sollenburg voor het eerst internationaal uit in de lichte tour. We kunnen dan ook meteen van een goed debuut spreken. Met de zwarte Olivi-nakomeling kreeg ze van de jury een totaal van 70.237% voor haar proef en het duo werd zo tweede. De Duitse Andrea Timpe maakte de top drie compleet met For The Memory (v. Florencio I). Deze combinatie behaalde een totale score van 70.211%.

Isabel Cool eindigde met de tienjarige Coolhorses Constand (v. Vic) op de vierde plaats, net voor Ilse van Cranenbroek met Emerald S. Zij reden naar respectievelijk 70.000% en 69.947%.

Klik hier voor de resultaten.