Lindy Slagter, Yelin Kavalar en Kebie Raaijmakers schitteren op KNHS Indoorkampioenschappen

Lindy Slagter, Yelin Kavalar en Kebie Raaijmakers schitteren op KNHS Indoorkampioenschappen

De eerste indoorkampioenen in de klasse B dressuur bij de pony's zijn bekend. De kersverse kampioenen mochten zojuist hun titels in ontvangst nemen. In de categorie A/B nam Lindy Slager de titel in ontvangst. Yelin Kayalar ging in de categorie C met de titel naar huis.

Haar droom is uitgekomen
Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B wist zij met 73,222% de hoogste score te rijden. Zij kwam aan start met de pony Diamond’s Beau, waar zij pas sinds september een combinatie mee vormt. Tijdens de selectieproeven wist Lindy drie keer een eerste plaats te vervoeren. Daarmee werden zij kringkampioen Achterhoek Oost. Tijdens de Gelderse Kampioenschappen reed dit duo wederom naar een eerste plaats. Het was voor Lindy al een droom dat zij in Ermelo de kampioenschappen mocht meerijden. Met ruim 3% los van de nummer twee mocht Lindy de kampioenstitel mee naar huis nemen. ‘’Het is super cool dat ik kampioen ben geworden en het ging heel erg goed. Aan het begin het losrijden ging het nog niet zo heel fijn maar daarna deed ze het heel goed. Het allerleukste aan Beau vind ik dat hij heel graag voor je wil werken maar soms is hij wel een beetje schrikkerig maar dat vertrouwen moet nog groeien’’


Fardou Bosma met de pony Skittle mocht de titel reserve kampioen mee naar huis nemen in de Horka Prijs klasse B en reed een ronde score van 70%. Net achter Fardou reed Nika Verbeek een derde plaats met Mirna, deze combinatie reed een score van 69,111%.

Hoge scores in Divoza prijs Klasse B categorie C
De proeven werden door drie verschillende juryleden beoordeeld en alle jury’s waren het unaniem met elkaar eens dat Yelin Kayalar met Heidepeel’s Constantijn de beste proef neerzette. Met 220,5 – 221 en 231,5 scoorde zij een gemiddelde van 74,778% en werd zij kampioen in de Divoza prijs klasse B. Jelin vertelt dat zij enorm trots is op haar pony!

Het was een spannende strijd want de nummer twee in deze categorie werd Isabella Karaljkovic. Met haar pony Dreamboy wist zij een score neer te zetten van 74,056% en schreef zij op instagram: ‘’Ik ben super trots op mijn knappe pony’’. Een stukje achter de nummer twee is met 72,111% Sophie van Rooij geëindigd met de pony Willow Tree Garwyn.