KWPN Young Dressage Talent 2021: Everest en Montrachet naar de overwinning

KWPN Young Dressage Talent 2021: Everest en Montrachet naar de overwinning

Afgelopen zondag werd de winnaar van KWPN Young Dressage Talent 2021 bekend gemaakt.De NRPS-hengst Everest (Especial x Negro) met Van Olst-ruiter Alvaro Conesa de Oliveira en Montrachet (Toto Jr. x Tuschinski) met amazone Lynne van Erp werden uitgeroepen tot de winnaars. Deze twee winnaars en de winnaar van de driejarigen paarden, Nova Liz (Everdale x Johnson) met Charlotte Fry, kregen een tien voor overrijden. 

De verschillen waren echt miniem in de rubriek voor de driejarigen. De door Van Olst Horses gefokte Everst kreeg onder zijn ruiter 88 punten. Daaronder valt een 8,5 voor stap en harmonie, een 9 voor aanleg en een 10 voor galop. Een tien van de gastamazone Franka Loos bracht hen op een score van 188 punten. 

Charlotte Fry mocht met Nova-Liz plaatsnemen op de tweede plek. De merrie kreeg 87 punten in de eerste ronde. Daarin zaten twee keer een 9 voor galop en aanleg. Ook zij mochten een 10 noteren waardoor ze op 187 punten uitkwamen. 

De top drie werd aangevuld door Jos Hogendoorn en Nox (Fürst Romancier x Krack C). Zij scoorden 180 punten in totaal. 

Montrachet en Lynne van Erp mochten de overwinning bij de vierjarigen op hun naam schrijven. Zij mochten drie keer een 9 in ontvangst nemen en met een 10 van de gastamazone kwamen ze uit op een totaalscore van 187 punten. 

Zilver was voor Mercurius ACM (Dream Boy x Gribaldi) onder leiding van Amber Hage. Zij scoorden 180 punten. 178 punten waren goed voor brons voor Massimo (High Five x Dayano) en zijn ruiter Ingrid Schenk. 

Klik hier voor de resultaten.