KWPN-hengst Kane kampioen in Zweden

KWPN-hengst Kane kampioen in Zweden
Kane, de Dreamboy x Krack C van de Zweedse Grand Prix-amazone Tine Vilhelmson en de Lövsta Stuteri, is na de verrichtingstest dressuurkampioen van Zweden geworden. De hengst werd vorig jaar voor het KWPN aangeboden door Frans en Martien Burgers en Jacques en Gerdine Maree.

“We hebben Kane gefokt uit de Krack C x Oracle-merrie Toscana, die met Tineke Bartels lichte tour heeft gelopen,” zegt Frans Burgers. “Ze kreeg toen  de ziekte van Lyme en kwam uiteindelijk beschikbaar als fokmerrie. De juryleden van de hengstenkeuring van het KWPN waren wel onder de indruk van hem maar in de tweede bezichtiging ging hij er toch uit. We hadden hem inmiddels samen met Jacques en Gerdine Maree. We zijn toen voor de herkansing onder het zadel gegaan maar de uitslag was toen dat de verwantschap ten opzichte van de populatie te groot was. Dat hadden ze ook wel eerder kunnen vertellen, dan hadden we hem niet in hoeven te vlechten.”

Vlak voor de VSN-finale, waarvoor Kane geselecteerd was, werd hij via Egbert Schep verkocht naar Tine Vilhelmson en de Lövsta Stuteri, waar hij ook ter dekking komt. “Mooi dat hij nou in Zweden kampioen van de dressuurpaarden is geworden,” zegt Burgers. “Ga er maar vanuit dat wij hem zelf nou ook gaan gebruiken, die keuze kunnen we als fokker gelukkig zelf maken.”