KNHS blijft zoeken naar wedstrijdorganisaties voor Pilot Jeugdrubrieken Dressuur

KNHS blijft zoeken naar wedstrijdorganisaties voor Pilot Jeugdrubrieken Dressuur

Op 6 april is in Werkendam de eerste testwedstrijd gehouden met jeugdrubrieken dressuur. In plaats van de reguliere rubrieken die op de categorie van de pony worden uitgeschreven, zijn er rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter waarbij de hoogte van de pony geen rol meer speelt. Voor het vervolg van de pilot zoekt de KNHS organisaties die vanaf 1 juni tot en met half september 2019 een ponywedstrijd uitschrijven en ook deel uit willen maken van de pilot.

De reacties van juryleden en deelnemers over de eerste pilotwedstrijd in Werkendam zijn positief. Naar aanleiding van deze pilot is, in overleg met het KNHS Dressuurforum, besloten om de achtjarige ruiters per direct toe te voegen aan de jongste categorie. De rubrieksindeling is nu:

  • Jeugd onder 9 of JO9. Deelname hieraan is mogelijk voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

  • Jeugd onder 12 of JO12. Deze rubriek is voor kids van 9 tot en met 11 jaar.

  • Jeugd onder 15 of JO15. Hieraan kunnen kinderen van 12 tot en met 14 jaar meedoen.

  • Jeugd onder 19 of JO19. Deze rubriek is er voor de jeugd van 15 tot en met 18 jaar.


Deelname in een leeftijdsgroep is mogelijk vanaf de dag dat de startleeftijd is bereikt. De rubrieken worden opgebouwd rond de leeftijd van het kind en niet de grootte van de pony. Een klein kind van 12 jaar op een C-pony kan daardoor gewoon uitkomen tegen een langer kind van 12 jaar met een E-pony, bijvoorbeeld. De klassenindeling B t/m Z2 blijft gelijk, kinderen blijven rijden in de dressuurklasse waar ze nu ook in rijden en de winstpunten tellen gewoon mee.

Organisaties gezocht!
Wedstrijden met vragen of die interesse hebben om in de periode juni t/m september 2019 een pilot te organiseren kunnen contact opnemen met de KNHS: wedstrijden@knhs.nl.