Kleine finales voor Meulendijks, Hosmar en Van der Pols, Demi van Nuys EFO Totaal Talent 2019

Kleine finales voor Meulendijks, Hosmar en Van der Pols, Demi van Nuys EFO Totaal Talent 2019
Anne Meulendijks heeft de winst in de Horses2Fly Grand Prix Special binnengehaald door in een nek-nek-race Edward Gal achter zich te laten. Beide ruiters plaatsten zich een dag eerder met hun eerste paard voor de kürfinale op zondag en kwamen vandaag met hun tweede troef in actie in de troostfinale. Meulendijks kwam met Edison (foto, v. Johnson), ondanks een minder geslaagde serie eners, tot een verder knap gereden proef die 71,64% waard bleek. Gal, in de Grand Prix nog als vierde geplaatst met Glock’s Voice (v. De Niro), kende een voor zijn doen minder geslaagde Special en bleef steken op 71,57% en daarmee nipt achter Meulendijks.

In deze verder niet royaal bezette proef plaatste Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) op plek drie en wist Anouk Noordman zich met Zeronica, die momenteel een veulen aan de voet heeft, zowel in score als klassering te verbeteren ten opzichte van de Grand Prix.

Klik hier voor de uitslag.

Frank Hosmar neemt revanche bij de para dressuur


De uit Overijssel afkomstige Frank Hosmar nam revanche in de kleine finale van de para dressuur. In de individuele proef zette Hosmar 72,55% neer in de strijd om de Gelderland Sport Onbeperkt Prijs. Daarmee heeft de meervoudig paralympiër een royale voorsprong op de nummer twee.

Hosmar zette een stabiele proef, met fraaie wissels, neer, iets wat de ervaren Grade 5-ruiter wel toevertrouwd is. Daarmee komt Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) sterk terug na het eerste onderdeel, waarin deze geroutineerde combinatie werd uitgesloten vanwege de bloedregel.

De tweede positie van voor Annemarieke Roling – Nobel en haar Don Schufro (v. Doolittle). Deze in Grade 3 uitkomende amazone noteerde 68,33%, zij bleef hiermee nipt voor op Yvette Overgoor en Flynn (v. Vivaldi). Overgoor kwam met 68,18% net wat te kort, een minder geslaagde keertwending gooide roet in het eten.

Zondag 26 mei vervolgt het programma voor de paradressuurruiters met de finale, waarin tien deelnemers een kür op muziek rijden.

Klik hier voor de uitslag.

Junioramazone Sanne van der Pols op zegekoers met Cuvanck PP


Sanne van der Pols wist zich in het eerste onderdeel van het NK Junioren met haar beide paarden te plaatsen bij de beste zes voor de finale kür. Aangezien ze Excellentie (v. Don Schufro) als beste klasseerde en Cuvanck PP (v. Downtown) daarachter, kwam ze met de laatste in actie tijdens de kleine finale. Met 71,96% en een unanieme jurybeslissing viel de zege in deze rubriek Sanne ten deel. Een tweede plaats werd er genoteerd voor Maud de Bruijn, wiens prima optreden met Don Tango B (v. Contango) 69,56% waard was. Een sterke opmars noteerde Nienke Mol. Nog dertiende in het eerste onderdeel kwam de junior nu naar plek drie in het tweede onderdeel van de Kaak Event Rent Prijs.

De ontknoping van de titelstrijd om het nationale juniorenkampioenschap staat voor vandaag om 18:15 uur op het programma.

Klik hier voor de uitslag.

Demi van Nuys EFO Totaal Talent 2019


Demi van Nuys mag zich een jaar lang het EFO Totaal Talent noemen. De achttienjarige amazone won namelijk vandaag in de Gelderland Piste de finale van deze nieuwe talentencompetitie waar het, zoals de naam al doet vermoeden, om het complete plaatje gaat bij het beoordelen van het talent van een jonge ruiter. De deelnemers moesten hun ruiterskills tonen, werden getest op voor de dressuursport relevante fysieke en mentale vaardigheden en moesten zich op het gebied van social media goed kunnen uiten. Op deze onderdelen kwam Demi met haar vierjarige Fries Wessel van de Demro Stables (foto) als beste uit de bus. Plek twee ging naar Mette Halewijn met Franchois du Lys en derde werd Fleur Vos met Bravour Olympus.

Net als tijdens de voorronde op donderdag werden de zes finalisten getest door de professionals, te weten Emmelie Scholtens (dressuurtraining), Laurens van Lieren (mentale training), Danielle van Mierlo (social media) en Jade Reinders (ruiterfitheid). Van Lieren erkende dat de nummers 1, 2 en 3 erg dicht bij elkaar zaten en motiveerde de keuze voor Demi met: “Ze had een hele leuke vlog gemaakt, toonde, ondanks haar stugge rijlaarzen, veel balans op de bal en wat echt de doorslag heeft gegeven was het sterke optreden met haar nog jonge hengst in deze piste. Heel knap om op al deze onderdelen goed voor de dag te komen!”

De glunderende winnares mocht na afloop diverse prijzen in ontvangst nemen. Naast de eer was er een statiedeken voor haar Wessel, heeft Demi een privéles van Emmelie Scholtens tegoed en kreeg ze een gratis EFO Paardenverzekering en een wedstrijdsjabrak van de hoofdsponsor.

Strijd tussen de Friese toppers beslecht door Marsja Dijkman en Geke


In het begin van de zaterdagmiddag was de hoofdpiste van het NK Dressuur Gelderland gereserveerd voor de Friese toppaarden. Het leverde een spannende strijd op in de Fryso Zadels Prijs, een gecombineerde rubriek voor deelnemers op Lichte en Zware Tour-niveau. De zege ging met 70,96% naar Marsja Dijkman en haar merrie MGPNGP Geke fan´e Beijemastate (foto, v. Beart 411). Op plek twee een andere zwarte parel in de hoedanigheid van de gekeurde hengst Wylster 463. De zoon van Rindert 406 eindigde met vaste berijder Leonie Evink op 69,63%. De derde plaats kwam in handen van Wendy Okkema en haar Stal Okkema’s Eos (v. Olgert 445). Net buiten de top drie belandde de enige combinatie op Zware Tour-niveau. De door Lisanne Veenje en Wirdmer fan´e boppelannen gereden Grand Prix bracht bijna 67% in de boeken.

Klik hier voor de uitslag.