Kim Alting, Carlijn Huberts en Amber Hage zijn de winnares op slotdag KNHS Indoorkampioenschappen

Kim Alting, Carlijn Huberts en Amber Hage zijn de winnares op slotdag KNHS Indoorkampioenschappen

Zondag 3 maart was alweer de laatste dag van het tweede weekend KNHS Indoorkampioenschappen 2024. Het was opnieuw de beurt aan de paarden en de beste combinaties in de dressuur klasse ZZ-Licht, Z2 en Z1 gaven hun acte de présence. 

Dominante zege na flitsende kür voor Amber Hage en Mercurius ACM in de ZZ-Licht

Amber Hage en haar Mercurius ACM brachten twee volle weekenden topdressuur vanuit de breedtesport naar een passende climax. Met een geweldige kür die op een haar na de 80% aantikte wisten de Brabantse kampioenen de kroon op hun seizoen te zetten en de winst in de klasse ZZ-Licht te pakken. De overwinning in de Koningsklasse van de dressuur op dit Indoorkampioenschap powered by Witte van Moort was na de overtuigende zege in het eerste onderdeel een dominante te noemen. Dat betekende echter niet dat Lynne Maas en haar Lolly-Pop M zich zomaar gewonnen gaven. Ook de kampioenen van Zuid-Holland tikten een hoog niveau aan en kwamen uit op bijna 74,5% in de afsluitende proef na een eveneens sterk eerste onderdeel. Prachtig brons was er voor Micky Schelstraete en King Leatherdale O. De Brabantse amazone stond vierde na de eerste proef, reed ook nog een kür in de klasse Z2 tussendoor en piekte vervolgens in het ZZ-Licht met haar negenjarige troef. Felicitaties voor deze drie amazones, met op de eerste plaats voor Amber Hage!


1. Amber Hage, Mercurius ACM, 76,14% (72,43% + 79,86%), KNHS Regio Noord-Brabant

2. Lynne Maas, Lolly-Pop M, 72,87% (71,29% + 74,46%), KNHS Regio Zuid-Holland

3. Micky Schelstraete, King Leatherdale O, 70,44% (68,19% + 72,68%), KNHS Regio Noord-Brabant


Carlijn Huberts en Mozes T. staan leiding niet meer af en pakken de titel in de klasse Z1

Met een score van 70,52% namen Carlijn Huberts en haar Mozes T. al vrij vroeg de leiding in de klasse Z1 om deze vervolgens niet meer af te staan. Huberts, zelf de nummer drie van de Brabantse regiokampioenschappen, hield Britt Kikkert - Van der Linde, kampioen van Noord-Holland, en Bronno Bloem, kampioen van Groningen, nipt achter zich. De leverde de volgende uitslag op, inclusief de felicitaties voor Carlijn!


1. Carlijn Huberts, Mozes T., 70,52%, KNHS Regio Noord-Brabant

2. Britt Kikkert - Van der Linde, Jerenzo Texel, 70,00, KNHS Regio Noord-Holland

3. Bronno Bloem, Maserati BB, 69,86%, KNHS Regio Groningen    


Kim Alting en Frankie Lee pakken de KNHS-titel in de klasse Z2

De eerste kampioen van dag 3, tweede weekend KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort is bekend. Na een zege in het eerste onderdeel is ook de winst in de kür op muziek voor Kim Alting en haar stoere dekhengst Frankie Lee. Net als in de reguliere proef laten zij Julia Groenhart met Mr. Toto ACB achter zich en met een score van 75,43% versus 74,00% wisten de nieuwbakken kampioenen hun voorsprong verder uit te breiden. Ook de nummer drie van de kür is dezelfde als in de reguliere proef, waardoor het brons voor Jennifer Sekrève en Velasco di Vitalis BF is. Dat levert de volgende eindstand en een dikke felicitatie voor Kim Alting op:


1. Kim Alting, Frankie Lee, KNHS Regio Noord-Brabant, 73,02% (70,62% + 75,43%) 

2. Julia Groenhart, Mr. Toto ACB, KNHS Regio Noord-Holland 72,14% (70,29% + 74,00%)

3. Jennifer Sekrève, Velasco di Vitalis BF, KNHS Regio Gelderland 71,48% (69,33% + 73,62%)
Bron: KNHS
F. ©: Arnd Bronkhorst