Johan Hinnemann haakt af als trainer van Iers Dressuurteam

Johan Hinnemann haakt af als trainer van Iers Dressuurteam

Johann Hinnemann stopt als trainer (High Performance Director) voor het Ierse dressuurteam bij Horse Sport Ireland, dat maakt de Federatie zelf bekend. Anne Marie Dunphy, zelf nog internationaal Grand Prix-amazone geweest, neemt zijn taak over. 

Het rommelt al even bij de HSI. Een aantal bestuursleden zijn al opgestapt en ook voorzitter Joe Reynolds heeft al van zijn functie afgezien. Twee jaar geleden kon het Ierse dressuurteam zich plaatsen voor de Olympische Spelen, wat een primeur was voor het land. Johann Hinnemann gaf hier echter geen groen licht aan, wat tot misnoegen leidde bij de ruiters. Toen het HSI toch nog een verzoek indiende voor een startplaats, was het al te laat en hadden ze hun kans dus verkeken.

Door dit voorval hadden Rawlins en Connor, twee leden van het Ierse team, zich teruggetrokken voor het EK waardoor ook die kwalificatie niet tot stand kwam door een onvolledig team. Recent hebben al zes bestuursleden het HSI verlaten en heerste er wantrouwen tegenover voorzitter Joe Reynolds en CEO Denis Duggan, waarop Reynolds ook besliste op te stappen. Sindsdien is er een voorlopig bestuurd aangesteld, die tot na de Olympische Spelen in Parijs van 2024 aan het hoofd moet blijven. 


Bron: Eurodressage