Jessica von Bredow Werndl voor zesde keer Duits Kampioene na overwinning in Grand Prix Special

Jessica von Bredow Werndl voor zesde keer Duits Kampioene na overwinning in Grand Prix Special

Jessica von Bredow-Werndl heeft met Dalera de Grand Prix Special gewonnen en daarmee het Duitse Kampioenschap 2024. Met een score van 81,079 procent versloeg ze Frederic Wandres en Bluetooth. Ingrid Klimke eindigde als derde en bevestigde daarmee haar Olympische ambities.

Von Bredow-Werndl toonde zich pragmatisch na haar overwinning. Na de goede prestatie in München had ze zich voorgenomen om in Balve "nog iets gedurfder te rijden". Hoewel de Grand Prix op donderdag niet vlekkeloos verliep, was de DM Balve Grand Prix Special "vrijwel optimaal". De 17-jarige Trakehner merrie Dalera toonde zowel fysieke verbeteringen als een verbetering in de uitvoering van enkele oefeningen. 

De beloning was het zesde DM-goud voor Jessica von Bredow-Werndl en een goed gevoel voor de Kür van morgen, waar opnieuw medailles op het spel staan. De dressuurcommissie van het Duits Olympisch Comité voor Ruitersport (DOKR) zal vanavond bijeenkomen om te beslissen welke vier ruiters worden genomineerd voor de landenwedstrijd bij CHIO Aken. De drie medaillewinnaars van vandaag zullen waarschijnlijk worden geselecteerd.

Zilver voor Frederic Wandres en Bluetooth

Bluetooth, de Oldenburger ruin van Frederic Wandres, gebruikte de verfrissende wind als rugwind. Het paar leverde een topprestatie met een score van 79,431 procent. Wandres behaalde ook een vierde plaats met zijn tweede paard, Duke of Britain, met een score van 79,961 procent.

Brons voor Ingrid Klimke en Franziskus

Het duo uit Münster, Ingrid Klimke en Franziskus, begon hun optreden met concentratie en dynamiek. Klimke was zeer tevreden met de prestaties van Franziskus, die geen fratsen vertoonde maar de wil had om te presteren. Hij toonde een goede draf en piaffeerde klassiek, met lichte en ritmische overgangen. Hun optreden was consistent van begin tot eind, en Franziskus was nog nooit zo goed als nu.

Werth foutloos op vijfde plaats

Isabell Werth en haar paard Quantaz toonden een duidelijke verbetering ten opzichte van de Grand Prix. Quantaz liep gehoorzaam, scoorde goed in de passages maar verloor punten in de stap, wat resulteerde in een score van 76,628 procent en een vijfde plaats.Bron: St Georg