Hoogste score voor Emmelie Scholtens in Subli-wedstrijd Schijndel

Hoogste score voor Emmelie Scholtens in Subli-wedstrijd Schijndel
Zaterdag 15 juni werd bij Manege Molenheide de tweede wedstrijd verreden in de Subli Competitie voor Jonge dressuurpaarden. Bij de vijfjarigen liet Jamaica zich onder het zadel van Emmelie Scholtens het beste zien en behaalde de hoogste score van de dag. De winst bij de vierjarigen ging naar Nora van Houtem-Vos met haar paard Kenndale.

De vier- en vijfjarigen dressuurpaarden werden beoordeeld door de juryleden Pauline van Nispen en Ruud Schaeffer die zeer te spreken waren over de verrichtingen van de deelnemers. Ruud vertelt: ‘We hebben een aantal zeer mooie en aansprekende paarden in de ring gezien. Zeker bij de vijfjarigen lag de top drie erg dicht bij elkaar. Het waren allemaal leuke paarden die heel correct werden voorgesteld. Jamaica van Emmelie Scholtens liet net iets meer kwaliteit in de stap zien en eindigde hiermee bovenaan met een score van 85%. Jamaica is sowieso een heel mooi compleet paard en hij werd door Emmelie fijn door de proef heen gereden.’ Ook Emmelie was erg tevreden over de resultaten van haar vijfjarige Desperado-hengst: ‘Het was voor ons het eerste buitenconcours dus ik kon wel merken dat Jamaica een beetje fris was, maar hij gaf me zeker een goed gevoel. Hij is heel makkelijk om een proef mee te rijden, altijd fijn opwaarts en een mooie aanleuning. Dat heeft hij nu ook weer duidelijk aan de jury laten zien. Het was vandaag alleen een beetje lastig dat op de super mooie accommodatie in Schijndel tegelijkertijd ook een ponywedstrijd plaatsvond en daardoor waren veel paarden wat sneller afgeleid. Maar uiteindelijk kon ik Jamaica toch fijn door de proef sturen.’ De tweede plaats bij de vijfjarigen ging naar Theo Hanzon met Johnny Cash en Stephanie Kooyman werd met Jackson W derde.

Vierjarigen
Bij de vierjarigen eindigde Nora van Houtem-Vos met haar paard Kenndale bovenaan met een score van 84,4%. Jurylid Ruud Schaeffer: ‘Nora reed met haar paard als eerste combinatie bij de vierjarigen de ring in en zette direct een fijne proef neer. Kenndale liep lekker los door zijn lijf en Nora liet hem mooi constant door de proef lopen. Absoluut een leuk paard om te zien. Dat geldt ook voor Kind Pleasure van Femke de Laat die tweede werd. Hij werd netjes voorgesteld, maar mocht wel iets meer van de hand gereden worden. Gerrel Vink eindigde met Kind of Magic als derde en sprong eruit door een mooie zelfhouding in de draf. Alleen in de stap mocht hij wat losser door zijn lijf lopen. Maar uiteindelijk lagen de scores in de top drie ook hier heel dicht bij elkaar en waren het allen erg fijne
combinaties om te zien.’