Hof Den Bosch wijst getuigendeskundige aan in de zaak Engel-Bartels

Hof Den Bosch wijst getuigendeskundige aan in de zaak Engel-Bartels
Het Gerechtshof in Den Bosch heeft vanochtend bekend gemaakt dat prof. Pieter Brama zal optreden als getuigendeskundige in de zaak U2. De eigenaresse van het dressuurpaard U2, Lonneke Engel, tekende hoger beroep aan nadat zij in juni 2015 door de rechter in het ongelijk was gesteld omtrent de mishandeling van U2 op Academy Bartels.

Bij de aanvraag voor het getuigendeskundige verhoor voor het hoger beroep afgelopen september sprak Engel middels een van haar advocaten haar twijfel uit over de onafhankelijkheid van de Universiteit Utrecht.

Engel vroeg daarom het Hof om een buitenlandse getuigendeskundige aan te wijzen. Zelf gaf ze daarbij de voorkeur aan Professor dr. Vlaminck van de Diergeneeskundige faculteit van Gent, die ook in de bodemprocedure al gehoord was.

Echter blijkt de partijdigheid nu volledig uitgesloten te zijn.  Het hof  acht het wenselijk dat iedere schijn van partijdigheid op voorhand al is uitgesloten.

Sinds januari 2014 is U2 de twist tussen Lonneke Engel en Academy Bartels & co. Engels is van mening dat haar paard op de academy ernstig mishandeld werd. Als gevolg zou het paard hiervan niet meer geschikt zijn als dressuurpaard.

In de bodemprocedure die Engel hierop aanspande werd zij in alle aanklachten in het ongelijk gesteld. Hierop besloot de eigenaresse in hoger beroep te gaan.