Het belang van buiten rijden: "Variatie is enorm belangrijk..."

Het belang van buiten rijden: "Variatie is enorm belangrijk..."

Het is je misschien al opgevallen maar veel (top)sportstallen zijn gelegen vlakbij bossen of wandelroutes. "Deze zijn perfect om lekker na een training uit te stappen. Een paar uur het bos in kan je paard goed ontspannen," klinkt het. Destijds bevestigde ook Ludo Philippaerts dit met zijn uitspraak; "Wij hebben geen stapmolen, bij ons noemt dit het bos!"

“Met buitenrijden kun je ook veel trainen. Zo kun je een paard in balans rechtuit leren lopen zonder aanleuning aan een bakrand, maar overgangen en oefeningen als schouderbinnenwaarts zijn buiten ook goed te oefenen. In het bos zijn ook andere mensen en kan ineens een hond voorbij komen, daar kunnen ze mooi aan wennen en leren ze op de ruiter te focussen.”

Verder is het ook belangrijk voor de verzorging van het paard. "Het is belangrijk dat paarden echt paard kunnen zijn. Paarden moeten lekker naar buiten kunnen.

“Variatie in de training is heel belangrijk en dan niet alleen qua invulling, maar ook wat betreft de omgeving. Als je alleen maar in de binnenbak traint, lopen ze altijd tussen die vier muren en daar wordt niemand gelukkig van. ”

“Met een galopje over een zandpad maak je de spieren van je paard lekker los en ze worden heerlijk leeg in het hoofd! Het is echt een prachtige omgeving om te rijden.”