Hans-Pieter Minderhoud koning van de Wereldbeker

Hans-Pieter Minderhoud koning van de Wereldbeker
In Mechelen stond zonet de Wereldbeker dressuur op het programma. 15 combinaties kwamen aan de start van deze Wereldbeker waaronder ook Jorinde Verwimp en Ti Amo, een ruin die in Mechelen zijn laatste wedstrijd liep.

________________________________________________________________________________________

QUICK RESULTS

  1. HANS PETER MINDERHOUD - GLOCK'S DREAM BOY N.O.P


2. HELEN LANGEHANENBERG - DAMSEY FRH

3. MARIA CAETANO - COROADO

________________________________________________________________________________________

De jury bestond uit Isabelle Judet, Clive Halsall, Jacques van Daele, Francis Verbeek)van Rooy en Freddy Leyman. Jorinde Verwimp was de eerste amazone die de ring in moest. Ze kreeg met De KWPN-er Tiamo (v. Lester) meteen een mooie score van de jury: 74,120%, goed om voor lange tijd aan de leiding te staan. Dit was echter buiten de Nederlandse Madeleine Witte-Vrees gerekend. Met de 11-jarige KWPN hengst Cennin (v. Vivaldi) onder het zadel verzamelde ze 76,870% waarmee ze de eerste plaats van Verwimp overnam.

Ook de Franse Morgan Barbançon Mestre zette een knappe Freestyle neer met Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit). Haar Freestyle werd door de jury met een mooie 76.285 % beloond. Ook de Portugese Maria Caetano wist de jury duidelijk te bekoren. Met de 11-jarige Coroado (v. Rubi) verzamelde ze een totaal van 80,160%. Vanaf toen ging het enkel nog omhoog met de punten. Helen Langehaneberg en Damsey FRH (v. Dressage Royal) reden naar een totaal van 82,880%. Judy Reynolds viel er met haar Vancouver K (v. Jazz) even tussenuit met een totaal van 78,570% maar daarna hees Therese Nilshagen het puntentotaal opnieuw de hoogte in met Dante Weltino OLD (v. Danone 4). Zij kreeg een totaal van 80,090% achter haar naam, wat haar meteen de vierde plaats opleverde.

Toen dé topfavoriet Hans Pieter Minderhoud in de ring kwam met zijn 10-jarige hengst Glock's Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) stond Helen Langehanenberg nog aan de leiding. Minderhoud verpulverde echter de punten van Langehanenberg met een totaal van 83,665 wat hem meteen ook de overwinning opleverde.