Hans Peter Minderhoud koning van KNHS Indoorkampioenschappen 2019

Hans Peter Minderhoud koning van KNHS Indoorkampioenschappen 2019

De eerste dag van de KNHS indoorkampioenschappen is afgesloten met de Grand Prix. In deze rubriek kwamen 13 combinaties aan start. TeamNl ruiter Hans Peter Minderhoud scoorde 72,319% met de schimmel-hengst Zanardi en is daarmee de kampioen zware tour van het indoorkampioenschap.

‘’Ik vond de draf goed gaan en de piaffe en passage waren goed. In de galop zaten er nog te veel rommeltjes”, vertelt de kampioen. “Afgelopen december hebben we in Madrid gestart en de volgende wedstrijd waar ik aan start kom is Indoor Brabant dus vandaag was een mooie gelegenheid om Zanardi nog een keer te starten. Het is voor hem belangrijk dat we regelmatig de ring in rijden, omdat hij soms een beetje een boef kan zijn, en hij wedstrijdritme nodig heeft. Aan de andere kant is hij ook heel braaf, het is een hengst maar je kunt er gerust 25 merries naast zetten, daar geeft hij niets om’’.

Hans Peter: "Zanardi heeft soms grote ogen. Gisteren hebben we al even in de baan gereden en toen was hij nog best kijkerig. Vanmorgen vroeg heb ik nog even om de ring gestapt en het was precies goed in de proef. Met dit paard komt het goed uit dat er geen prijsuitreiking ter paard is, maar met een paard als Dream Boy maakt het mij niet uit. Ik kan mij voorstellen dat veel ruiters het wel jammer vinden als je een paard hebt wat rustig blijft tijdens de prijsuitreiking. Zanardi wil niet meer stilstaan als mensen beginnen te klappen en muziek maken, dan springt hij enkel nog maar in de lucht. Ik heb het met hem wel eens geprobeerd, maar toen besloten het niet meer te doen. De wedstrijd erna heb ik er dan ook nog vaak last van als hij de ring binnenkomt.”

Achter Hans Peter Minderhoud eindigde Marlies van Baalen met de sympathieke Ben Johnson met 71,522%. De derde plaats werd ook ingevuld door een heer namelijk Theo Hanzon met Helena vh Goorhof met 70,833%.

Uitslag
Grand Prix Horka Prijs
Goud Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) - Zanardi (v. Rubels), 72,319%
Zilver Marlies van Baalen (Brakel) - Ben Johnson (v. Johnson), 71,522%
Brons Theo Hanzon (Nuland) - Helena vh Goorhof (v. Gribaldi), 70,833%

Klik hier voor alle uitslagen.