Hans Peter Minderhoud imponeert in Tolbert

Hans Peter Minderhoud imponeert in Tolbert

Hans Peter Minderhoud won zaterdag bij de Subtop tweedaagse in Tolbert afgetekend de Grand Prix. Zijn optreden met Glock’s Casper werd beloond met 75,05%. Met Minderhoud kreeg de goed bezette wedstrijd van L&R Horse Events een winnaar van formaat. Met de winnende score van 75,05% nam de combinatie ruimschoots afstand van de concurrentie. De 12-jarige ruin lijkt alles in huis te hebben om snel door te kunnen stoten. Spannend was de strijd om de tweede plaats. Agaath van der Lei bleek met VRB Group’s Caron (Florencio I x Goodtimes) net even sterker (68,86%) dan Anouk Noordman uit Zuidwolde met haar merie Zeronica (v. Talos), die 68,53% behaalde. Noordman startte ook met haar hengst Atze, maar had de pech dat de regen vol losbarstte. Ze werd achtste.

Hitmaker scoort in ZZ-Zwaar.


Hitmaker liep afgelopen weekend naar 70,07% in het ZZ-Zwaar. Daarmee behaalde de KWPN-goedgekeurde hengst een tweede plek op de subtopwedstrijd in Tolbert. De Wynton-zoon Hitmaker (uit Maduna elite D-OC van Cabochon, fokker K. van Zaanen uit Amsterdam) scoorde dit seizoen al meerdere malen boven de 70% in het ZZ-Zwaar. Onder Jennifer Sekreve loopt de hengst dit najaar nog op de finale van de Roelofsen Horse Trucks Competitie in het ZZ-Zwaar, daarna zal de combinatie de overstap maken naar de Lichte Tour.
“Ik was heel tevreden”, begint Jennifer. “Ik heb Hitmaker speciaal meegenomen naar Tolbert om nog even een paar dingen uit te proberen in de ring. Het plan was om bepaalde onderdelen wat gedurfder te rijden en te kijken hoe dat uit zou pakken; sommige dingen pakten heel goed uit, andere iets minder. Ik was blij met de score en dit was een mooie voorbereiding op de finale van de Roelofsen Competitie.”
Deze finale is in oktober en zal de laatste wedstrijd van de combinatie zijn in het ZZ-Zwaar. “Daarvoor ga ik nog een keer kür oefenen en dan hoop ik tijdens de finale het ZZ-Zwaar goed af te kunnen sluiten. Ik heb er bewust voor gekozen om deze zomer wat meer tijd te nemen en langer door te rijden in het ZZ-Zwaar. De eigenaren van Hitmaker hebben mij vrijgelaten in deze beslissing en daar ben ik blij mee. Nu voelt hij aan alsof hij klaar is voor overstap naar de Prix St. George en daar zijn de scores ook naar. De ZZ-Zwaar kür is al wat moeilijker dan de proeven, dus dat is een mooie afsluiter en een goed begin voor de volgende klasse.”