Goed weekend voor Nederlandse dressuurjeugd in Saumur

Goed weekend voor Nederlandse dressuurjeugd in Saumur

Verschillende Nederlandse Junioren, Young riders en Pony dressuurruiters reden dit weekend op de internationale wedstrijd in het Franse Saumur. Met een eerste plaats voor het Young riders team, een derde plek voor het ponyteam en een kruiwagen vol individuele prijzen deden ze het goed. Monique Peutz was mee als bondscoach voor alle drie de leeftijdsklassen.





Op de terugreis uit Frankrijk vertelt Peutz enthousiast. “Alex van Silfhout kon niet en ik heb met plezier ook zijn taken van bondscoach bij de Junioren en Young Riders waargenomen. Saumur is een super mooi concours alleen de laatste dagen was er echt veel regen, dat was wel jammer. Sommige pony´s en paarden hadden daar ook echt wel last van. De Young Riders begonnen direct heel sterk in de landenwedstrijd, de meiden reden alle vier echt goed en winnen is dan natuurlijk altijd leuk. Ook over het ponyteam was ik super tevreden. Daar was sterke concurrentie van Duitsland en Engeland. Die moesten we wel voor laten gaan, maar we zaten er best dichtbij. Voor ons als coaches is een wedstrijd als Saumur ook ideaal om te zien hoe de ruiters met de spanning van internationaal starten omgaan. Dat geeft altijd andere stress en ook het functioneren in een team is dan belangrijk. Ik ben zeer tevreden, iedereen heeft het echt goed gedaan.”

Mooie klasseringen
Naast winst in de landenwedstrijd voor de Young Riders en een derde plek in het landenklassement voor de ponyruiters, waren er meer mooie klasseringen. In de afsluitende Kür voor de Young Riders werd Febe van Zwambagt tweede en Jasmien de Koeyer (foto tijdens CDI Zeeland Outdoor) derde. Bij de junioren werd de in België wonende Florence Siemer fraai derde in de Kür en bij de pony´s reed Brandy Bos naar een tweede plaats in de Kür.

Kijk hier voor alle uitslagen van het dressuurfeest in Saumur