Fürst Toto-zoon, Octaaf niet aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Fürst Toto-zoon, Octaaf niet aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Vandaag verschenen de vier jaar en oudere dressuurhengsten die zijn aangemeld voor het voorjaarsverrichtingsonderzoek voor de ogen van de hengstenkeuringscommissie tijdens de eerste zadelpresentatie in Ermelo. Daarnaast werd er nog één vierjarige hengst gepresenteerd voor de herkansing onder het zadel, welke uiteindelijk niet kon worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

De zadelpresentatie van vanmiddag was het eerste officiële moment waarop de jonge hengsten onder het zadel aan de hengstenkeuringscommissie werden getoond. Vier vierjarige aangewezen hengsten verschenen vanmiddag in de baan voor deze eerste zadelpresentatie. De hengsten gaven een eerste indruk af over hun ontwikkeling onder het zadel en de mate van rijdbaarheid en wisten zich in alle rust te presenteren in de Willem-Alexanderhal. Catalogusnummers 318 Oxford Brown (v.Dante’s Junior) en 323 Oklahoma (v.Deparon U.S.) waren met een veterinaire verklaring afwezig en zullen zich 20 maart presenteren tijdens de tweede zadelpresentatie.

Herkansing onder het zadel
Voor de herkansing onder het zadel werd vanmiddag één vierjarige hengst gepresenteerd aan de hengstenkeuringscommissie. De hengst kon uiteindelijk niet worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.  



bron: KWPN