Fry en Glamourdale imponeren met bijna 80% in Nations Cup GP. Thamar Zweistra schittert voor Nederland.

Fry en Glamourdale imponeren met bijna 80% in Nations Cup GP. Thamar Zweistra schittert voor Nederland.

De Britse amazone Charlotte Fry en haar Glamourdale (Lord Leatherdale) zijn op weg om Groot-Brittannië's nieuwe topcombinatie te worden. In Compiègne reed de Britse de hengst van Gertjan van Olst naar een score van net geen 80% in de Nations Cup Grand Prix. Dit brengt de Britten ook op koppositie in de ranking. Voor Nederland reed Thamar Zweistra naar een knappe ranking met nieuw record.

Vier van de vijf juryleden plaatsten Fry met de de 11-jarige KWPN-hengst op de eerste plaats. Op net geen 3% verschil volgde Isabell Werth met onder het zadel DSP Quantaz ( Quaterback). De Duitse zag 76,870% achter haar naam. 

Eerder wist Patrik Kittel de eindzeges aan elkaar te rijgen in de Franse stad. Ditmaal strandde de Zweed met zijn 10-jarige ruin, Touchdown (Quaterback) op de derde plaats met 76,043%.

LJ-Leathers ambassador, Thamar Zweistra zette voor Nederland het beste resultaat neer. Met de negenjarige hengst, Hexagon's Ich Weiss (Rubiquil) reed Zweistra naar een nieuw record van 72,565%. Dit plaatste het duo op de zesde plaats.

Uitslag