Frederic Wandres en Bluetooth OLD naar zege in wereldbekerwedstrijd van Wellington

Frederic Wandres en Bluetooth OLD naar zege in wereldbekerwedstrijd van Wellington

De eerste "Friday Night Stars" avondkür van het 2022 Adequan® Global Dressage Festival (AGDF) in Wellington, Florida, stelde niet teleur. Het hoogtepunt van de eerste week, de FEI World Cup™ Grand Prix kür, gepresenteerd door Lövsta Stuteri, leverde dressuur van topkwaliteit op, een overvloed aan persoonlijke records en een winnende score van meer dan 81%. 


De 34-jarige Duitse ruiter Frederic Wandres zette opnieuw een krachtige, soepele en betoverende prestatie neer voor 81,065% met de 12-jarige Bordeaux-ruin Bluetooth OLD van Elena Knyaginicheva en Sergey Knyaginichev. De ruin maakte pas in het voorjaar van 2021 zijn debuut in de internationale grand prix's. 

Net als in de World Cup™ Grand Prix van de dag ervoor reed Anna Buffini (USA) haar eigen FRH Davinia La Douce (v. Don Frederico), naar de tweede plaats. Ashley Holzer (USA) werd derde op Dr. Diane Fellows' Hochadel-merrie Havanna 145 (77.25%). 

"Ik voelde me super vanavond," zei Wandres, die ook de Grand Prix op zijn naam schreef en wiens kür werd gemaakt door Michael Erdmann. "Mijn beste score was 79% in Aken in de viersterren CDI, maar vandaag is 81% echt iets fantastisch en ongelooflijks."

"Bluetooth is hier en daar nog een beetje groen, hij heeft nog geen 10 internationale grands prix gereden dus hij is nog jong. Ik ben superblij dat hij in topvorm is en echt dat soort superresultaten neerzet."

Buffini, die pas in haar tweede grand prix-jaar zit, noteerde een personal best van 78,485%, waarbij één jurylid meer dan 80% toekende. Buffini zingt haar eigen teksten in voor haar kür.

"Ik kwam dit seizoen echt binnen met niet veel verwachtingen, en ik heb de merrie nog niet lang," zei ze. "We hebben onze moeilijkheidsgraad een paar weken geleden verhoogd naar 10 omdat we wisten dat we harder moesten, en om hier te komen en te doen wat ze deed was ongelooflijk."

Ashley Holzer, 58, kon rekenen op de energie van Havanna 145 om als derde te eindigen.

"Ze is erg aangestoken door de atmosfeer, ze ging de piste binnen om haar uiterste best te doen," zei Holzer, die voor Canada deelnam aan vier Olympische Spelen voordat ze van nationaliteit veranderde.

"De enige fout die ze maakte was volledig mijn fout, een beetje te veel geprobeerd. Ze laat me dit jaar gewoon zien hoe hard ze haar best doet, en om je paard zo hard te voelen proberen - vooral als ze de spanning van de toeschouwers voelen - spreekt boekdelen," voegde Holzer eraan toe. Het duo reed op een Tom Hunt compilatie gebaseerd op het nummer "Havana" van Camila Cabello.

Bron: persbericht 

Foto: ©SusanStickle