Fokster van Dalera, Silke Druckenmüller op jonge leeftijd overleden

Fokster van Dalera, Silke Druckenmüller op jonge leeftijd overleden

Het vroegtijdige overlijden van de 45-jarige Silke Druckenmüller, de fokster van de legendarische Dalera TSF BB werd vol droefheid gemeld. De 'kleine fokker' was altijd toegewijd aan en enthousiast over haar paarden. De Duitse fokster overleed na een ernstige periode van ziekte.

In februari van dit jaar werd Silke Druckenmüller nog geëerd als de fokker van het meest succesvolle dressuurpaard van het seizoen 2022 tijdens het wereldbeker toernooi in Bordeaux door WBFSH-president Jan Pedersen - voor de tweede keer op rij. Silke Druckenmüller was niet alleen verantwoordelijk voor de uitzonderlijke Trakehner-merrie TSF Dalera BB. Naast de Easy Game-dochter bracht haar merrie Dark Magic van Millennium Dallenio voort, die al succes had behaald in de Intermediaire klasse met Benjamin Werndl.

De garantie voor foksucces, de Handry-dochter Dark Magic, werd ontdekt door Silke Druckenmüller in 2005 bij Peter Kunath en verworven als toekomstig rij- en fokpaard. Ze bleek een once-in-a-lifetime paard te zijn voor de enthousiaste Trakehner-liefhebber en bracht als fokker top-paarden voort als parels aan een snoer.


Bron: Züchterforum