Falsterbo Horse Show plaatst camera bij losrijring

Falsterbo Horse Show plaatst camera bij losrijring
Het aankomende weekend zal op het Zweedse Falsterbo Horse Show de losrijring worden gefilmd. Alle deelnemers zullen tijdens hun warming-up worden gefilmd. De organisatie heeft een camera geplaatst in de hoop om 'mishandeling' te voorkomen.

De afgelopen jaren stond de wedstrijd dan ook centraal omtrent de discussies over het dieronvriendelijke losrijden van de ruiters en stewards die niet op tijd ingrijpen. De ophef ontstond in 2015 toen de Deense ruiter Andreas Helgstrand zijn paard tijdens de warming-up met zeer excessief gebogen hals zou hebben losgereden. Welzijnsorganisatie Epona.tv maakte hier vervolgens een melding van waarna de discussie losbarstte.

Naar aanleiding van dit voorval oordeelde de Deense hippische federatie dat de ruiter voortaan zijn trainingen en het losrijden op wedstrijden moest filmen.

Volgens de organisatie zal er geen cameraman aanwezig zijn die de ruiters in iedere beweging zal gaan volgen, maar gaat het om een strategisch geplaatste camera waarvan indien nodig, de beelden kunnen worden teruggekeken door het FEI.

De Falsterbo Horse Show wordt het aankomende weekend verreden van 13 tot en met 16 juli.