Extreme US en Everest winnen halve finale Pavo Cup in Ermelo

Extreme US en Everest winnen halve finale Pavo Cup in Ermelo


Halve finale vierjarigen

In de halve finale van de Pavo Cup voor Vierjarigen maakten vooral hengsten indruk. Van de 55 paarden kregen er 20 de felbegeerde score van 81 of hoger en dus een ticket voor de finale.

Deze grote groep werd beoordeeld door Bart Bax, samen met Patricia Wolters. 

Vanuit de schoft omhoog
Bart licht toe: “De hoogste score, 88, ging vandaag naar de KWPN-verrichtingskampioen van vorig jaar Extreme US.  In draf liet hij veel tritt en afdruk zien en een mooi gebruik van het voorbeen, dit leverde een 9.2 op. In alle gangen liep hij mooi vanuit de schoft omhoog. Hij kreeg een 9.0 voor zijn mooi bergop gesprongen galop, hierin toonde hij veel veer en afdruk. Met een makkelijke manier van schakelen. De stap was goed voor een 8. 5. Hierin liet hij een goede viertakt en ruimte zien en een fijne ontspanning.” Extreme U.S. is geboren bij Gestüt Lewitz. Hij is een zoon van Escamillo en komt uit Viva Contana PS (v. Vivaldi). Hij staat geregistreerd bij Joop van Uytert en Paul Schockemohle. Tijdens de halve finale werd hij voorgesteld door Renate van Uytert-van Vliet.

Dubbelslag
Dezelfde amazone was ook succesvol met de KWPN-goedgekeurde O’Toto van de Wimphof (Glock’s Toto JR x Riccione). Hij behaalde een score van 86.4. “Draven deed hij lichtvoetig, in een goede balans en met veel techniek, dit leverde 8.8 op. In galop liet hij een mooie beentechniek zien met een goede afdruk en dito sprong, een 8.5.  De stap was actief, had een goede takt en ruimte. Voor een hogere klassering mocht hij net iets meer lichaamsgebruik laten zien”, aldus de jury. O’Toto van de Wimphof is geboren en geregistreerd bij de familie Rienks-Kramer. Mede-geregistreerde is Joop van Uytert.

Halve finale vijfjarigen

Mascha Reijs was de jury voor de halve finale bij de Vijfjarigen. Deze beoordeelde ze samen met Veronique Roerink. Mascha: “Onze algemene indruk was dat we vandaag niet alleen een hele sterke kopgroep hebben gezien, maar maar ook lager in het klassement liepen hele fijne paarden mee. De scores lagen dicht bij elkaar."

Vandaag ging aan de leiding met 89.8 Everest (Especial x Vivaldi). "Hij werd heel vriendelijk voorgesteld en is duidelijk correct opgeleid. Hij beschikt over zeer goede gangen met veel bergop-tendens en schakelde met opvallend gemak. Voor de galop konden we een 9.2 kwijt, hierin liet hij veel afdruk zien en pakte veel bodem in de verruimingen.”

Techniek en expressie
De tweede plaats met 87.0 was voor Most Wanted Nero von Bellin (Morricone I x Donnerball). Mascha: “Een paard met heel veel souplesse en zelfhouding, dat eveneens heel makkelijk kon schakelen. Hij bleef steeds van achter goed aangesloten. Zijn draf was zijn beste gang, met veel techniek in beweging en gedragenheid. Hiervoor kreeg hij van ons een 9.0." De zwarte hengst is gefokt bij C.J. Bruin en werd voorgesteld door Bart Desender.

Positieve instelling
Dezelfde score was er voor Napoli Sollenburg. Als fokker staat te boek Adri Zekveld en als geregistreerde Drost Horses. Hij werd gereden door Benjamin Maljaars. “Dit is een heel grootramig en lang gelijnd paard, met heel veel afdruk in de beweging. Ook een paard wat op het oog enorm hard zijn best deed en een hele positieve instelling liet zien. Voor stap en draf kreeg hij van ons een 9.0. Hij toonde opvallende veel lichaamsgebruik en was in stap ook in het oppakken steeds loepzuiver.” Als vader van Napoli Sollenburg staat genoteerd Total US en als moeder de elite sportmerrie Florence Sollenburg (v. Vivaldi).

Indrukwekkende verschijning
Op plaats vier mocht met 86.8 opstellen de KWPN-goedgekeurde Nacho, met Charlotte Fry op zijn rug. Deze zoon van Negro komt uit de preferente voorlopig keurmerrie Benetton (v. Krack C). Hij is gefokt door S. Maakenschijn en staat geregistreerd bij Van Olst Horses. “Dit is echt een heel groot paard, een indrukwekkende verschijning met heel veel zelfhouding. Hij loopt van nature bergop en schakelt steeds makkelijk. Hij beschikt over een zeer goede stap; schrijdend en zuiver. Ten opzichte van zijn voorgangers zou hij nog iets aan kracht kunnen winnen”, zo besluit Mascha.


Bron: KWPN