Equilence's Giovanni en Winters Four Legends KS aan elkaar gewaagd

Equilence's Giovanni en Winters Four Legends KS aan elkaar gewaagd
De KWPN-goedgekeurde hengst Equilence’s Giovanni liep onder Franka Loos in Oud Gastel naar bijna 70% in de Lichte Tour. Op deze wedstrijd scoorde de eveneens goedgekeurde Winters Four Legends KS exact hetzelfde percentage.

Met een score van 69,85% werd Equilence’s Giovanni (uit Zarava elite pref sport prok, fokker C. van Etten uit Zundert) tweede in de Prix St. George. De Chippendale-zoon werd gereden door Franka Loos, die als stalamazone bij Van Olst Horses werkt. In dezelfde rubriek nam Dominique Filion de overwinning mee naar huis met hetzelfde puntentaantal. Zij zadelde Winters Four Legends KS (Wynton uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro, fokkers J. Jansen en G. Jansen-Blanken uit Joppe), hij won zijn derde Lichte Tour-wedstrijd op rij.

Ringervaring
In de VHO Trofee tijdens de KWPN Stallion Show maakte Equilence’s Giovanni zijn debuut in de Lichte Tour. “Dit was de tweede keer dat ik Lichte Tour startte en hij deed het eigenlijk heel goed”, begint Franka Loos. “Het is best lastig om zo’n proef aan elkaar te rijden, maar ik was heel tevreden. Giovanni moet wat meer ringervaring opdoen, dan zal het vanzelf wat makkelijker worden.”

Beste vriend
“Giovanni scoort 9’s voor de series en pirouettes. Voor de hele galoptour hadden we hoge punten en ook de draf is goed. In de oefeningen zit nog ruimte voor verbetering, ook was hij in Oud Gastel wat kijkerig; dat is hij normaal eigenlijk nooit. Giovanni is voor mij een heel bijzonder paard. Ik rijd bij Van Olst heel veel leuke paarden, maar Giovanni is echt mijn beste vriend. Ik heb een goede band met hem en hij doet alles voor mij. Het doel is om dit jaar het Nederlands Kampioenschap in de Lichte Tour te rijden, maar voorlopig moet hij ook wat hengstenshows lopen. Vrijdagavond is hij te zien op onze show in Exloo.”