EK Para-Dressuur: Lotte Krijnsen schittert in top vijf: "Ik ga er honderd procent voor om die medaille te pakken"

EK Para-Dressuur: Lotte Krijnsen schittert in top vijf: "Ik ga er honderd procent voor om die medaille te pakken"

Lotte Krijnsen reed donderdagochtend in de landenproef naar 71.767 procent met haar trouwe Rosenstolz N.O.P. De 34-jarige amazone is de enige van NLO-WVM-TeamNL die op de eerste dag van de landenwedstrijd van het EK Para-dressuur aan start komt. Morgen rijden Frank Hosmar in Grade V en Demi Haerkens en Sanne Voets in Grade IV. Dan is pas te zeggen hoe het klassement eruit gaat zien.

Lotte Krijnsen was de laatste in Grade III op het prachtige, sfeervolle terrein van Riesenbeck International waar het EK Dressuur & Para Dressuur plaats vindt. 

Op de eerste dag in de individuele proef werd Krijnsen vierde. In haar landentest ontbrak een beetje de rust voor een hoge score. De 71.767% zetten Lotte met Rosenstolz N.O.P. op de vijfde plaats. 

“Rosenstolz vond het heel spannend in de ring. Ik probeerde hem op te laten letten, maar daardoor kon het beeld iets rustiger zijn. In draf kon hij zijn spanning goed kwijt, dat ging heel goed. Nu nog en beetje puzzelen om nog wat meer ontspanning te krijgen. Ik weet dat de kür echt mijn ding is. Dat heb ik vorig jaar in Herning met de derde plaats bewezen. Ik ga er honderd procent voor om die medaille te pakken. Dat is vorig jaar ook gelukt. Op naar zaterdag”

Ook voor het landenklassement heeft Lotte goede hoop. “Alleen de scores van de landenproef tellen voor het. De beste drie resultaten tellen voor het team. Morgen weten we meer.”

Na de individuele en de landenproef staat Krijnsen op de vierde plaats en is daarmee zeker van deelname aan de kur op muziek op zaterdag.

Morgen wordt pas duidelijk voor NLO-WVM-TeamNL na de starts van Frank Hosmar, Demi Haerkens en Sanne Voets wat het resultaat voor het team van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink wordt.

Resultaten



Bron: KNHS