Edward Gal schittert met sterke Passage in Tokio

Edward Gal schittert met sterke Passage in Tokio

In Tokio zijn vandaag de Olympische dressuur Spelen van start gegaan. Edward Gal kwam alvast aan de start met Total US (Totilas x Sir Donnerhall I) het paar scoorde een totaal van 78.649%.

“De hele proef voelde heel goed. Het is de eerste keer dat Total US een groot kampioenschap loopt. Het is een gevoelig paard en ik merk wel dat er dan toch nog wat spanning dan normaal aanwezig is. Total US ontwikkelt snel op het moment. Het duurt nog wel een paar jaar voordat alles op zijn plek valt, maar dan wordt het ook écht goed. Hij zit nog lang niet aan de top van zijn kunnen”, stelt Gal na zijn proef.


De 'half-pass' in draf alsook de piaffe kregen uitmuntende scores van minimaal 8'en. Ook de Passage werd gesmaakt door de jury met topscores van zelf een 10. In groep 2 wist tot dusver enkel Cathrine Dufour een betere impressie na te laten met Bohemian, goed voor 81,056%.


“Voor nu is het de proef waar ik vooraf op gehoopt had. Maar ik weet dat het nog veel beter kan. Total US heeft het fantastisch gedaan. Hij is nog jong en groen en het kan nog veel vloeiender. Ik hoop dat ik er in de Grand Prix Special meer aan kan rijden, maar dit belooft veel goeds.”


Live REsults.