Edward Gal: “Het is wel de tiende keer, maar iedere keer is speciaal”

Edward Gal: “Het is wel de tiende keer, maar iedere keer is speciaal”
Gisteren reed Edward Gal naar zijn tiende NK titel. “Het is wel de tiende keer, maar iedere keer is speciaal”, laat de kampioen weten.

Zijn hengst Glock’s Zonik N.O.P. was er een paar maanden uit. "De laatste maanden in de training liep hij al heel goed. Van de winter was hij niet helemaal fit, daardoor heb ik ook nauwelijks wedstrijden gereden. In januari begon hij zich weer beter te voelen. Nu voelt hij zich weer fijn. Ik heb hem nog niet eerder zo in vorm gehad.”"

Emmelie Scholtens eindigde voor het eerst op het podium. “Ik ben heel blij met deze medaille, en niet naast de minste ruiters. Heel tevreden dus. Vandaag was het best een pittig ritje met Apache. Het was onstuimig door de wind en daardoor schrok Apache een paar keer. Maar hij heeft ook hele mooie stukken laten zien.” Naast Apache heeft Emmelie ook de hengst Desperado als troef voor het EK. “We gaan gaandeweg het seizoen bepalen wie er mee gaat naar het EK. Desperado gaat mee naar Geesteren. Dat wordt zeker een belangrijke wedstrijd. Desperado is een heel bijzonder paard, maar misschien heeft hij nog wat langer tijd nodig.”