Edward Gal en Total U.S. aan de leiding in comeback Exloo

Edward Gal en Total U.S. aan de leiding in comeback Exloo

Na een afwezigheid van bijna drie jaar keren Edward Gal en Total US terug naar de wedstrijdarena, en wel in de Grand Prix van de CDI3* in Exloo, Nederland. Hoewel hun combinatie aanvankelijk niet op de lijst van de wedstrijdorganisatoren stond, werd na de veterinaire keuring bevestigd dat Edward en Total US zullen starten in de Grand Prix. 

Foto: Edward Gal en Toto Jr. 

Deze terugkeer markeert Edwards eerste competitieoptreden sinds zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, waar hij en Total US een indrukwekkende zesde plaats behaalden met een score van 84,15%. Het was een emotionele ervaring voor Edward, omdat hij Total US bereden heeft op muziek van Totilas tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky (2010), waar ze een onvergetelijke prestatie neerzetten. Na Kentucky werd Totilas kort daarna verkocht, waardoor dit optreden een speciale betekenis kreeg voor Edward.

Voorafgaand aan zijn pauze van de competitie, kondigde Edward aan dat hij een jaar vrijaf zou nemen om zich te concentreren op trainen en thuis rijden. Nu, na bijna drie jaar, is het moment daar voor zijn langverwachte terugkeer naar de arena. 


Het duo start met een totaal van 74,783% en werd unaniem bij de jury op één geplaatst. Voorlopig staan ze dus met voorsprong aan de leiding. 

Resultaten