Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken

Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken

Bondscoach Alex van Silfhout heeft de combinaties bekend gemaakt die de teams gaan vormen bij de CHIO’s van Rotterdam en Aken. Het Nederlandse CHIO in het Kralingsebos staat op de agenda van 21 tot en met 25 juni. In de week na Rotterdam wordt het CHIO Aken verreden.

Van Silfhout: “Het NK was een ideaal meetmoment om te kijken op welk niveau iedereen zit. In overleg met de ruiters heb ik daarna een selectie gemaakt om de beste teamsamentelling voor Rotterdam en Aken te krijgen. We willen op beide concoursen natuurlijk het team aan de start hebben waarmee we het beste voor de dag kunnen komen. We willen ons laten zien op de wedstrijden waar het meest gebeurt. Op die concoursen krijg je het beste een reëel beeld van waar we staan met het team en waar we aan moeten werken. Na Rotterdam en Aken hebben we eind juli nog de observatiewedstrijd in Kronenberg, daarna zal ik het EK team bekendmaken.” Het EK dressuur wordt van 4 tot en met 10 september verreden in het Duitse Riesenbeck.

Naast de combinaties die van start gaan in de Nations Cup van het CHIO Rotterdam, komen er ook twaalf combinaties aan de start in de Nationale Grand Prix. Alle combinaties rijden voor hetzelfde juryleden corps zodat uitslagen zich goed laten vergelijken. Het juryleden corps van het CHIO Rotterdam bestaat uit de juryleden die ook tijdens het EK in Riesenbeck in de juryhokjes zitten.

Dressuurcombinaties TeamNL die van start gaan in landenwedstrijd CHIO Rotterdam:
Dinja van Liere (Uden) – Hartsuijker
Marlies van Baalen (Brakel) - Go Legend DVB
Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Indian Rock
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Invictus
Diederik van Silfhout (Lunteren) - Filius Apache (res.)

Kijk hier voor de website van het CHIO Rotterdam.

Dressuurcombinaties TeamNL die van start gaan in landenwedstrijd CHIO Aken:
Dinja van Liere (Uden) – Hermes N.O.P.
Marlies van Baalen (Brakel) – Habibi DVB
Thamar Zweistra (Schoore) – Hexagon's Ich Weiss
Lynne Maas (Schiedam) - Electra
Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH (res.)


bron: KNHS.nl