Don John teruggetrokken uit U.S. Olympisch Dressuur Team

Don John teruggetrokken uit U.S. Olympisch Dressuur Team


Don John, het meereizende reservepaard voor het U.S. Dressage Team van de Olympische Spelen in Tokyo dit jaar, zal niet aan de start komen. De 13-jarige ruin wordt gereden door Nick Wagman.

"Na zijn veilige aankomst op de locatie in Tokio, liep Don John een lichte blessure op," aldus een persbericht van de U.S. Equestrian Federation. "Hij bleef verbetering vertonen, maar na verdere evaluatie met de teamdierenarts werd besloten om hem uit buitengewone voorzorg terug te trekken voor de start van de competitie, en hoewel men denkt dat hij door de paardeninspectie zou zijn gekomen als hij was gepresenteerd, vond het team dat hij niet in aanmerking moest komen om mee te doen aan de competitie om ervoor te zorgen dat hij de juiste tijd heeft om volledig te genezen. Het team zal de drie geselecteerde teamcombinaties van Adrienne Lyle en Salvino, Steffen Peters en Suppenkasper, en Sabine Schut-Kery en Sanceo voorstellen."

Don John is een Nederlands Warmbloed in eigendom van Beverly Gepfer. Met de ruin werd Wagman vierde in beide proeven op de U.S. Dressage Olympic Shortlist Mandatory Event (Fla.) in juni.