Dinja van Liere knalt met Hermes NOP naar winst in de Wereldbeker Grand Prix met 79,793%

Dinja van Liere knalt met Hermes NOP naar winst in de Wereldbeker Grand Prix met 79,793%

De eerste Wereldbeker Grand Prix van Jumping Amsterdam werd zopas uitgedeeld! Dinja van Liere hield de overwinning in eigen land en danste voor eigen publiek met Hermes NOP (v. Easy Game) naar de winnende 79,793%. 

Geen nieuw persoonlijk record maar wel een hoge score van 79,739% en bijna twee procent op kop voor Nederlands' favoriete dressuurcombinatie Dinja van Liere en Hermes NOP (v. Easy Game). Drie jury's plaatsen hen op één, eentje op twee en de andere vond het maar een vierde plek waardig. Deze resultaten leverde hen uiteindelijk wel de winst op in deze eerste Wereldbeker kwalificatie van Jumping Amsterdam. 

De top drie was verder Duits gekleurd met Isabell Werth op twee. De Duitse amazone kwam met Emilio (v. Ehrenpreis) strijden voor de titel en kreeg 77,957% op het bord voor haar kür met de ondertussen al zeventienjarige ruin. Landgenote Ingrid Klimke volgde op het brons met Franziskus FRH (v. Fidertanz). Zij kregen in totaal 76,261% van de jury. 

Volledige uitslag

Opnieuw pech voor Helgstrand en Queenparks Wendy

Al voor de tweede keer op rij in een internationale Grand Prix wordt Andreas Helgstrand uitgebeld met Queenparks Wendy (v. Sezuan). Opnieuw strooide bloed in de mond van negenjarige merrie roet in het eten en moest het duo de ring met teleurstelling verlaten. In de Grand Prix van Stockholm had de merrie hetzelfde voor. 

Het duo was al halverwege hun proef toen het schuim van de merrie plots duidelijk roze kleurde, waarop de bel rinkelde vanuit de jury rinkelde. Na controle met de witte zakdoek volgde het verdict: geëlimineerd op basis van de bloedregel. Helgstrand kwam te woord via z'n Facebook: "Het is frustrerend omdat het enkel gebeurd als ze in de ring is. Anders is het een heel gemakkelijk paard, maar in de ring maakt ze haar nerveus en bijt ze op haar tong. We gaan denken over een oplossing om haar hierbij te helpen."