Dinja van Liere: "Ik weet nog niet met welk paard ik naar de finale van de World Cup ga"

Dinja van Liere: "Ik weet nog niet met welk paard ik naar de finale van de World Cup ga"


Dinja van Liere (Uden) is op zaterdagmiddag vanmiddag op de tweede plaats geëindigd is FEI wereldbekerwedstrijd dressuur bij The Dutch Masters – Indoor Brabant. Van Liere moest dit keer haar meerdere erkennen in wereldkampioene Charlotte Fry en haar hengst Glamourdale. Van Liere gaat als nummer 3 in de eindstand van het wereldbekerklassement naar haar eerste wereldbekerfinale. Thamar Zweistra is de tweede amazone van TeamNL die zich plaatst voor de finale in Omaha. Het wordt de tweede finale voor de Zeeuwse. Marieke van der Putten werd vijfde in de wereldbekerwedstrijd en maakt nog een kans op een startbewijs voor de finale.


Het was een mooie strijd tussen Dinja van Liere en Charlotte Fry in de Kür op Muziek van The Dutch Masters – Indoor Brabant. De Britse wereldampioene Fry, die in Noord-Brabant woont en werkt, won met ruim drie procent verschil. Toch reed de wereldkampioene niet foutloos. Dat gold ook voor Van Liere, wiens toppaard Hermès N.O.P. wat spanning opbouwde in de proef en daarmee wat foutjes maakte. “Ik had Hermès N.O.P. net wat te scherp vanuit de warming-up. Dat was wat het probleem in de proef. Als er veel publiek is zoals vandaag, dan wordt Hermès N.O.P. wat over enthousiast. Ik ben wel heel blij met de progressie die we maken.”

Dankzij de tweede plaats in Den Bosch eindigde Van Liere op de derde plaats in de eindstand van het wereldbekerklassement in West-Europa. Van Liere weet echter nog niet met welk paard ze deelneemt aan de finale in april in Omaha. “Hermès N.O.P. krijgt nu wat rust en Hartsuijker heeft al even vakantie. Met hem kan ik zo weer aan de gang.“


Bron: Persbericht