Dinja van Liere en Geniaal scoren de overwinning

Dinja van Liere en Geniaal scoren de overwinning
De KWPN-goedgekeurde hengst Geniaal liep vorig weekennd naar een prachtige score van 74,12% in de Prix St. George. Daarmee won hij, onder zijn amazone Dinja van Liere, de subtopwedstrijd in Uden.

Drie weken geleden maakte de combinatie Dinja van Liere en Geniaal (Vivaldi uit ) hun debuut in de Lichte Tour. Toen pakten ze ook al de overwinning met een score van ruim 70%, in Uden deden ze daar nog een schepje bovenop.

Stabiel
“Geniaal liep heel goed en voelde al veel stabieler dan de vorige keer”, vertelt de amazone. “Ik kon de proef strakker afwerken en was er echt superblij mee. Wel zijn er altijd dingetjes die beter kunnen, zo had ik nu een fout in mijn binnenkomen. Hij galoppeerde aan na het halthouden, echt heel zonde. De oefeningen beheerst Geniaal heel goed en er is eigenlijk niets wat hij niet kan. De zijgangen doet hij heel mooi, voor een schouderbinnenwaarts hadden we nu een 9. Datzelfde cijfer scoorde hij ook voor de uitgestrekte galop. Geniaal heeft drie hele goede gangen, dat hij ook nog alle oefeningen zo makkelijk doet maakt hem een superfijn paard.”

NK Dressuur
Dinja van Liere heeft haar zinnen gezet op het NK Dressuur, waar ze inmiddels de kwalificatiescores voor binnen heeft. “Dat was het doel en zo’n score als vandaag geeft wel vertrouwen richting het NK, daar ben ik heel blij mee. Ik heb nu nog maar twee proeven gereden, maar ik merk wel dat de tweede keer al zoveel beter is dan de eerste keer. Daarom wil ik Geniaal nu in ieder geval nog een keer starten. Verder gaan we gewoon lekker thuis dooroefenen.”