Dinja Van Liere beste Nederlandse ter wereld. Emmelie Scholtens imponeert sterk !

Dinja Van Liere beste Nederlandse ter wereld. Emmelie Scholtens imponeert sterk !

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe FEI ranking. In de dressuur ranking is er redelijk wat wijziging. Jessica Von Bredow-Werndl blijft op kop met TSF Dalera BB. Voor Nederland blijft Dinja Van Liere de beste ter wereld, thans wist Emmelie Scholtens de sterkste "pas" voorwaarts te maken.

Er is redelijk wat wijziging in de top twintig van de nieuwe FEI dressuur ranking. Grootste is de Amerikaanse Adrienne Lyle die van de 185e plaats naar de elfde plek rijdt met haar Salvino. Ook Benjamin Werndl en Famoso OLD deden goede zaken de afgelopen maand. De Duitser komt de top 100 binnen en ruilt plek 117 in voor 14.

Voor Nederland houdt Dinja Van Liere voet bij stuk op plek zes. Van Liere en Hermes N.O.P. kwamen in november internationaal niet aan de start. Emmelie Scholtens noteert een prachtige prestatie en ruilt met Indian Rock de 194e plek in voor plaats 27. Het duo wist afgelopen maand in Stuttgart te imponeren tijdens de Grand Prix Freestyle, goed voor een zevende plaats.

In de top vijftig staan verder Thamar Zweistra met Hexagon 's Ich Weiss op 35 en Marieke Van der Putten met Torveslettens Titanium RS2 op 45

Volledige ranking