Dikke 9 voor Guadeloupe-Beau en Van der Velden bij finale Vierjarigen

Dikke 9 voor Guadeloupe-Beau en Van der Velden bij finale Vierjarigen
Het was een 'lange zit' met liefst 85 combinaties in de halve finale voor de vierjarigen dressuur paarden op het KWPN kampioenschap vandaag in Ermelo. Het was het wachten echter waard met de vele kwaliteitsvolle paarden die de revue passeerde tussen 8:00 en 19:00 uur.

De winnares stond vandaag al vroeg vast na een geweldige rit van Kim van der Velden en de vos Guadeloupe-Beau. Op harmonieuze wijze ging de Bordeax x Vivaldi gefokte merrie als ware routinier door de baan. Op ontspannen wijze zet Van der Velden haar proef neer voor de jury en krijgt daarmee voor het gaan in algemeen een negen en een half. De gangen krijgen ook mooie cijfers met een negen voor galop en draf. Alleen in de stap zit nog een puntje verbetering, daar ontvangt de toch al goed bevestigde jonge combinatie een acht en een half.

"Excellent voorgesteld, vriendelijk gereden en een paard met zeer veel souplesse" luide dan ook het commentaar van de jury waarna het winnende duo een score kreeg van 90 punten en de koppositie de gehele dag niet meer uit handen gaf.

Demi Kurstjens stelde de Jeanine Nieuwenhuis stelde de donkerbruine Charmeur x OO7 nakomeling Glamour voor en wist flink in  de buurt te komen van Kim van der Velden met een fraaie score van 88 punten. Op de derde plaats eindigte de hengst Glamourdale met de Portugees Carlos Velerio Caetano met een score van 85 punten. Gevolgd door Jeanine Nieuwenhuis (Great Lady TC), Femke de Laat (Gigolo K) en Jennifer Sekreve (Gotcha-Utopia) die één punt minder verzamelde van de Ceatano en zijn Lord Leatherdale x Negro hengst.

Kijk hier voor alle uitslagen.

protcol 4 jarige kim vd velden