De Biesboschruiters winnen finale CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex

De Biesboschruiters winnen finale CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex

22 juni 2022 - In een zinderende finale waarbij de ritten van de laatste twee combinaties, Madelon Eekhof met Incredible en Rob van Rijthoven (Gorinchem) met Gapache, bepalend waren, ging de overwinning bij de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex dit jaar naar de Bieschboschruiters uit Werkendam. Het team bestaande uit Mara de Vries (Pouderoijen), Kim Noordijk (Galder), Madelon Eekhof (Berkel & Rodenrijs) en Sanne van der Giessen (Papendrecht) behaalden een teamscore die slechts een fractie hoger was dan de score van het team van PSV Westland. De hoogste dagscore was voor Mara de Vries die met Probarn Mellevanck PP 73, 416% behaalde.

De finale van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur powered by uvex was dit jaar de openingswedstrijd van het CHIO Rotterdam. Voor het eerst vond deze finale plaats in de hoofdring, de Rotterdampiste. Bij de selectiewedstrijd tijdens het Pinksterweekend hadden de teams van De Biesboschruiters en PSV Westland voor de eerste keer in de geschiedenis van deze populaire Zuid-Hollandse competitie een finaleplaats behaald. Het team van RV Oud-Beijerland heeft al vele keren de finale gereden en ook veelvuldig de wisselbeker gewonnen. Vandaag dus een interessant deelnemersveld waar de teamcoaches Janine van Twist, Joop van Uytert en Tim Coomans talentvolle paarden en ervaren ruiters en amazones topteams hadden ingezet voor de finale. 

Directeur sportief dressuur van het CHIO, Patrick van der Meer, beleefde deze CHIO Zuid-Holland Cup finale in een geheel andere rol. Tijdens de laatste keer dat de Zuid-Holland Cup plaatsvond, in 2018, behaalde zijn team de hoogste trede van het podium. Vandaag interviewde hij, als gastheer, de teamcaptains van de finalisten. 
"Dit is fantastisch", lacht Janine van Twist van de Biesboschruiters uit Werkendam. "Dit is de allereerste keer dat we in de finale rijden en dan winnen. Echt super!" Voor Joop van Uytert en team Westland was het zelfs de eerste keer dat het team deelneemt aan de CHIO Zuid-Holland Cup. "Het is een geweldige wedstrijd waar de teamspirit enorm is. En vandaag was het echt super spannend." Teamcoach Tim Coomans reageert heel sportief op de derde plaats: "De dames van Janine hebben echt heel goed gereden, felicitaties daarvoor. En eindelijk vandaag de finale in de hoofdring, dat geeft de wedstrijd nog meer allure."


Over de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex

Dressuur is doorgaans een individuele sport. Alleen tijdens officiële landenwedstrijden strijden vier dressuurcombinaties als team voor de eer van hun land. Zo’n teamsport maakt de wedstrijd extra spannend. Daarom ontwikkelde Fleur Körner in samenwerking met de Stichting CHIO Rotterdam negentien jaar geleden de CHIO Zuid-Holland Cup voor teams uit Zuid-Holland.

Iedere KNHS vereniging gevestigd in de provincie Zuid-Holland kan een equipe afvaardigen van vier ruiters waarvan twee ruiters een M1/M2-proef en twee ruiters een Z1/Z2/ZZ-Licht proef rijden. De competitie bestaat uit een selectie ronde tijdens het Pinksterweekend. De finale is tijdens het CHIO Rotterdam.Over het CHIO Rotterdam
Van 22 t/m 26 juni zal de 73ste editie van het CHIO Rotterdam plaatsvinden op de vertrouwde locatie in het Kralingse Bos. Met spring- en dressuursport van het hoogste niveau tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of The Netherlands, de Longines Grand Prix en de FEI Nations Cup Dressage en tal van andere rubrieken.
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor spring- en dressuurevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topsportevenementen in de wereld. Met een historie die teruggaat tot 1948 is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren 'the place to be'. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.
Het evenement is een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt daarnaast middels een aantal maatschappelijke programma’s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een jeugdprogramma, shows en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen. Ook in 2022 zal het CHIO Rotterdam online te volgen zijn. Woensdag 22 juni is het evenement gratis toegankelijk voor publiek, voor de overige dagen zijn kaarten online te bestellen via www.chio.nl.

Mara de Vries - Probarn Mellevanck PP
photo credits: Danielle Vink

Bron: Persbericht

f.: © Persbericht